Most olvasott cikk
Művérrel borított, lefóliázott állatjogi aktivisták jelentek meg Zamárdiban

Művérrel borított, lefóliázott állatjogi aktivisták jelentek meg Zamárdiban

Egy balatoni strandon jelent meg újra a Hungarian Animal Rights Corps (HARC). Ezúttal az állatjogi csoport aktivistái „hústálcákban”, művérrel leöntve hívták fel a figyelmet az állatok kihasználására.

Zamárdiban figyeltek fel a strandolók három bolti hústálcát imitáló fehér dobozra, melyekben önkéntes, magukat halottnak tettető vegán aktivisták feküdtek. A dobozokra ragasztott matricák kedvezményes, „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhúst reklámoztak.

Fotó: HARC

Az aktivisták szerint állatokat ölni – tartási körülményektől függetlenül – elfogadhatatlan. Akciójukkal nem a körülmények javítása volt a céljuk, hanem az állatokkal való viszonyunk megkérdőjelezése. Az őket körülvevő táblákon a „nem lehet humánusan gyilkolni” és a „képzeld magad az áldozat helyébe” feliratok szerepeltek.

Az állatjogi csoport elmondta, hogy „görbe tükröt” szeretnének mutatni a társadalomnak és növelni akarják az emberek állatokkal szembeni empátiáját azzal, hogy emberek mutatták be a vágóhidakon megölt állatokat.

Fotó: HARC

Az arra járók sokféle reakcióval fogadták a performanszt. Többen jelezték támogatásukat, míg voltak, akik kifogásolták, hogy a művérrel leöntött embereket gyerekek is látták a strandon, bár a disznóvágások, horgászat és a bolti húspultok látványa elfogadhatónak számít sok szülő számára. A demonstráció célja ennek az ellentmondásnak a vizuális bemutatása volt.

Fotó: HARC

Beszédeikben elhangzott, hogy állatokból származó ételek nélkül is lehet növényi étrenden egészségesen élni, ezért a vágóhidakon megölt állatok halála elkerülhető és felesleges.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.