Most olvasott cikk
Budapesti szobrokon helyeztek el üzeneteket magyar állatjogi aktivisták

Budapesti szobrokon helyeztek el üzeneteket magyar állatjogi aktivisták

Légy vegán – többek között ezt is üzenték a Hungarian Animal Rights Corps (HARC) nevű állatjogi szervezet tagjai, akik tegnapelőtt táblákat helyeztek el Budapest ismert szobrain. 

A kampány keretén belül így többek között felszólalt az állatokért Bud Spencer, Columbo felügyelő, A nagy ho-ho-horgászból ismert Főkukac és József Attila is.

Fotó: HARC

A szervezet elmondása szerint az akció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az állatok kihasználásának etikátlanságára. A táblák üzenetei a kutyák örökbefogadásának fontosságán keresztül, valamint az állatkísérletek és a húsipar fókuszba helyezésével az állatok kizsákmányolásának minden ágát igyekeznek bemutatni.

Kolodko „Egyszer volt Budán kutyavásár” című miniszobor-sorozatához a fent olvasható üzenetet kötötték  Fotó: HARC

A nagy ho-ho-horgász kedvelt szereplőjének segítségével a horgászatot kritizálták és hívták fel a figyelmet arra a szenvedésre, amit egy hal átél, amikor horgot akasztanak a szájába.

Fotó: HARC

A kockásfülű nyúl szobrához készült tábla az állatkísérletek ellen szólal fel. A HARC csoportja kihangsúlyozta, hogy léteznek már állatkísérlet-mentes termékek (szappanok, parfümök és egyéb kozmetikumok), így nem nehéz behelyettesíteni őket.

Fotó: HARC

Nagyobb szobrok is „részt vettek” a kampányban. Roskovics Ignác, valamit a Vigadó téri „Kutyás lány” szobra, a hús-, tej- és tojásiparban használt állatokra irányítja a figyelmet. A táblák az alábbi kérdéseket teszik fel az arra járóknak: „Ha nem enne kutyát, miért eszik malacot?”; „Miért vesszük el a tehenek borját és tejét?”; „Miért együnk állatokat, amikor enélkül is tudunk egészséges életet élni?”.

Fotó: HARC

A fenti képen pedig a festő vásznát egy QR-kóddal fedték le. A beolvasható kód egy dokumentumfilmhez vezet, amely az emberek állatok feletti uralmáról szól és ennek következményeiről.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.