Most olvasott cikk
Itt az új HappyCow-lista a 20 leginkább vegánbarát városról

Itt az új HappyCow-lista a 20 leginkább vegánbarát városról

itt az új 2023-as lista a vegánbarát városokról

A leghíresebb vegán étteremkereső alkalmazás ismét megjelentette a listát, amelyben a leginkább vegánbarát városait rangsorolja. Számos kritérium alapján döntik el, hogy melyik város melyik helyre jogosult a listában. Ezek közé tartozik a vegán éttermek és üzletek száma, a vegán közösség aktivitása és az éves növekedés. Az öreg kontinens most is jól szerepelt, a húsz városból tizenkettő Európában található. A győztes ezúttal is London lett.

A Plant Based News számolt be róla, hogy a legismertebb vegán étteremkereső alkalmazás, a Happy Cow ismét megjelentette a leginkább vegánbarát városok ragsorát. A húszas listán ezúttal is London került az első helyre. Az angol főváros már a 2022-es győzelmével is zsinórban negyedik alkalommal szerezte meg az elsőséget a versenyben. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ha lenne a világnak vegán fővárosa, akkor az biztosan London lenne.

A lista összeállításánál idén is számos tényezőt vizsgáltak a HappyCow munkatársai. Nem meglepő módon fontos szempont volt, hogy az adott városban hány teljesen vegán étterem található, illetve ezek milyen sűrűn, mennyire a központban helyezkednek el. Figyelembe veszik még a vegánbarát üzletek számát, a városban kapható vegán termékek minőségét és a vegán közösség „vibrálását” is a végső helyezések megállapításakor.

Vegánbarát városok karnyújtásnyira

A 2022-es 10-es listáról sok ismerős köszön vissza a mostani összeállításban is. London első és Berlin második helyezése a korábbi listát idézi, az akkori harmadik helyezett New York viszont most visszacsúszott a 15. helyre. Az új lista bronzérmes pozícióját Barcelona (a korábbi 10. helyezett) szerezte meg, vagyis mind a három dobogós helyezés Európába került. Sőt, az első öt város az öreg kontinensen található, a 4. és 5. helyen ugyanis Amszterdam és Hamburg szerepelnek. A hatodik és hetedik helyen Portland és Los Angeles képviseli az Egyesült Államokat. A top 10-be még így is befért Párizs (8.) és Liszabon (10.), vagyis a top 10-ben 7 európai város szerepel, ezzel megerősítve a kontinens dominanciáját. Ázsia egyetlen várossal, Bangkokkal van jelen a 9. helyen. Magyar város sajnos továbbra sem került fel a listára.

A lista arany-, ezüst- és bronzérmesei nagy valószínűséggel mindenki számára jól ismert városok. Viszont vannak ennél közelebbi célpontok is. Németországban nem kell Berlinig elutaznunk, megállhatunk a valamivel közelebb lévő Münchenben is, ami a lista 17. helyezését csípte el. Hasonló távolságban található még a cseh főváros, Prága is, ami a 19. helyen még éppen befért a top 20-as rangsorba. Aki pedig Lengyelországba menne, annak Varsó városát érdemes megtekinteni. A lengyel város a 12. helyezést érte el a HappyCow listáján.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.