Most olvasott cikk
Greta Thunberg verbálisan kiütötte a környezetszennyezéssel büszkélkedő Andrew Tate-et

Greta Thunberg verbálisan kiütötte a környezetszennyezéssel büszkélkedő Andrew Tate-et

Greta Thunberg csúnyán elbánt Andrew Tate-tel

Greta Thunberg olyat szólt vissza a nagyszájú celebnek, hogy az internet népe egyértelműen őt hozta ki győztesnek a gyorsan véget ért online szócsatából.

Andrew Tate neve talán keveseknek ismerős a magyar olvasók közül, és nyugodtan állíthatom, ők a szerencsésebbek. Az egykori profi sportoló, visszavonulása óta pedig nemes egyszerűséggel csak celeb, influenszer, vagy médiaszemélyiség nem tartozik a kedves emberek táborába.

A leginkább nőgyűlöletéről, homofóbiájáról, szélsőséges nézeteiről ismert 36 éves influenszer a mérgező férfiasság (toxic masculinity) hibátlan megszemélyesítése, amire megnyilvánulásai alapján még büszke is.

Véleménye szerint a nőknek a gyerekszülés, valamint az őket tulajdonló férjük kiszolgálása az egyetlen feladata. Aki pedig szexuális zaklatás áldozatává válik, az igenis tehet róla, állítja a saját magára is nőgyűlölőként hivatkozó Tate.

Megjegyzései miatt számos közösségi médiafelületen tiltották, TikTokon viszont az egyik legnézettebb tartalomgyártó. Kirekesztő, gyűlöletkeltő videói és véleményei emberek millióihoz jutnak el, potenciálisan eltorzítva és megmérgezve az őt bálványozó, tinédzserkorú fiúk világnézetét.

Szóval Andrew valamiért úgy érezte, hogy a 2022-es év csak úgy lehet teljes, ha beszól az interneten egy 19 éves svéd környezetvédő lánynak, amit Greta Thunberg semmilyen módon nem provokált ki, hacsak nem a puszta létezésével és az általa vallott nézetekkel, amelyek nagy valószínűséggel nem esnek egybe az egykori sportoló értékrendjével.

A tweet, amelyben Tate megszólította a klímaaktivistát, így szól:

„33 kocsim van. A Bugattimnak egy 16 hengeres, 8 literes quad-turbó [motorja van]. A KÉT Ferrárimnak 6,5 literes, 12 hengeres [motorja van]. Ez még csak a kezdet. Kérlek, add meg az e-mail címed, hogy elküldhessem a teljes listát az autógyűjteményemről és az elképesztő kibocsátási értékeiről.”

Greta, akinek van már gyakorlata önjelölt alfahímek helyretételében, nem sokat várt a válasszal.

Kérlek, világosíts fel. Küldj egy e-mailt a kisfarokenergia@legyenéleted.com címre

– áll a svéd lány válaszában.

A „small dick energy” a kifejezésben megbúvó szexuális utalás ellenére nem a nemi szerv méretére utal. Az urban dictionary magyarázatai alapján olyan emberre mondják, aki túlzó magabiztossággal, beképzelten nyilvánul meg, fényezi magát, agresszívan férfias, vagyis olyan benyomást kelt, mintha túlkompenzálna valamit.

A klímaaktivista tweetjét azóta 165 millióan látták, 520 ezren osztották meg és 2.6 millióan lájkolták, ami lényegesen több, mint amit Andrew teljesen indokolatlan, vegytiszta rosszindulattól fűtött beszólása kapott. Ez akkora szám, hogy hamarosan akár bekerülhet a top 10 legtöbbet kedvelt tweet közé is a Twitter 17 éves történelmében.

(Green Matters)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.