Most olvasott cikk
Alan Cumming a legújabb vegán híresség, aki levetkőzött az állatok védelméért

Alan Cumming a legújabb vegán híresség, aki levetkőzött az állatok védelméért

Prove-alan-cummings-peta-kampany

Alan Cumming – Tony-díjas színművész, a Férjem védelmében című nagy sikerű sorozat egyik sztárja, a képregény rajongóknak Nightcrawler az X-Men-ből – ledobta ruháit a PETA legújabb kampányában.

Az állatvédő szervezettől nem idegen, hogy ruhátlan hírességekkel próbálja népszerűsíteni a veganizmus ügyét, ezek a kampányok ugyanis nagy visszhangot keltenek a sajtóban és az interneten egyaránt. De nem mindenki ért egyet azzal, hogy ez a jó irány.

Az új plakáton mindössze egyetlen salátalevél takarja Alan Cumming testét, ami főételnek is nagyon csekély, nemhogy öltözékként.

Az új kampányhoz készült egy rövidke videó is, amiben a humorista elmondja, hogy ez az első alkalom, hogy meztelenre vetkőzött egy East Village-i étteremben – majd viccesen hozzáteszi, hogy ezt a témát ne feszegessük tovább. East Village Manhattan egyik lakónegyede, itt található a Ladybird étterem, ahol a fotók készültek.

 

A videóból megtudjuk, hogy Alan legtöbbször a köreteket részesíti előnyben az éttermekben, és hogy Mike Tyson az oka annak, hogy vegán lett. „Ha Mike Tysonnak sikerült, nekem is sikerülni fog” – hangzik az indoklás.

Ha valaki azt kérdezné, hogy megéri-e vegánnak lenni, csak annyit mondanék: Ugyan, ne butáskodj már. Csak csináld! Sokkal, de sokkal egyszerűbb, mint hinnéd. Nem a sötét középkorban élünk. Abszolút megoldható!

– osztotta meg nézeteit a veganizmus elérhetőségéről.

Távolról sem Alan Cumming az egyetlen híresség, aki ledobta magáról a ruhákat, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a veganizmus ügyére. Alicia Silverstone idén januárban egyetlen pár vegánbőr-csizmában pózolt a marhabőrből készült öltözékek viselése ellen – korábban pedig a gyapjú viselése ellen –, de Pamela Anderson is kölcsönözte már bájait az állatvédő szervezet ügyéhez.

Nem aratott osztatlan sikert

A fedetlen – vagy csak nagyon kis mértékben takart – test természetesen sokak figyelmét magára vonja, de van olyan vélemény, amely szerint nem mindenki ért egyet azzal, hogy így kellene felhívni a figyelmet az állatok és a bolygó ügyére.

„Hát ha ez valamit elér, akkor azt, hogy felhagyjak a vegánsággal” – írta egy kommentelő. Öt éve vagyok vegán, de ez nem segít másoknak abban, hogy azzá váljanak. Mi a franc köze van a meztelenkedésnek a veganizmushoz? Nem nudisták vagyunk, a francba már” – osztotta meg véleményét egy férfi.

A plakátok New Yorkban, a jól ismert sárga taxik tetején lesznek majd láthatók.

(Totally Vegan Buzz)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.