A The Last of Us sztárja, Bella Ramsey a veganizmus lelkes támogatója

the last of us

Bella Ramsey neve eddig sem volt ismeretlen, de legújabb sorozatszerepe kapcsán bizonyosan növekszik majd a színésznő népszerűsége, aminek következtében még több rajongóhoz juthatnak el a veganizmust és az állatokat támogató üzenetei.

Bella Ramsey a legtöbb ember számára Lyanna Mormont, vagy Kis Medve néven lehet ismerős. Ő játszotta ugyanis a felnőtteket megszégyenítő karizmával és rátermettséggel megáldott fiatal vezetőt a Trónok Harca című sorozatban, és már akkor sok rajongó szívébe lopta be magát könyörtelen megjegyzéseivel és harciasságával.

Ramsey legújabb filmes projektje, a világ egyik legjobb játékának tartott The Last of Us-sorozat adaptációja egyelőre nagyon jól szerepel az egyes adatbázisok értékelései szerint, vagyis ha a filmesek tudják tartani az eddigi minőséget, akkor jó eséllyel csak tovább emelkedik a 19 éves színésznő csillaga.

Ez pedig nagyszerű lehetőséget biztosít az állatjogokért és a veganizmus mellett gyakran felszólaló színésznőnek, hogy még több emberhez juthassanak el a gondolatai.

Bella egyik legkorábbi Twitter-posztja, ami a veganizmushoz köthető, még 2017. november 1-jén – a World Vegan Day apropóján – került ki az internetre. Ezen egy borjú arca látható, a megosztáshoz írt szöveg pedig: „Csak nézzétek ezt az arcot!!! #WorldVeganDay”.

De osztott már meg fotókat a vegán Doc Martens bakancsáról és többször hangot adott annak, mennyire tiszteli Greta Thunberg svéd klímaaktivistát. Elmondása szerint Greta a Bella által játszott Lyanna Mormont élő megtestesítője.

Sok vegán színésszel dolgozott együtt

Habár a The Last of Us stábjában nem tűnik fel több ismert vegán színész, Bella előző munkájában, a Trónok Harca-sorozatban nem volt egyedül az ideológiai nézeteivel. A forgatások alkalmával számos vegán színész vette körül.

Bella Ramsey
Bella a Trónok harca sorozatban / Fotó: HBO.com

Peter Dinklage (Tirion) vegetáriánus, majd 2014-től kezdődően vegán. Szerepelt a PETA egyik videójában és felszólalt a felelős állattartásért is, népszerűsítve az örökbefogadást a vásárlás ellenében, 2021-ben pedig a Farm Sanctuary nagykövete lett.

Jerome Flynn (Bronn) sűrűn szerepelt Dinklage társaságában a vásznon. A harcedzett tekintet viszont érző és gondoskodó szívet takar. Elmondása szerint színésztársával sokat beszélgettek a veganizmus témájáról, ami segíthetett a sztárnak vegánná válni. Meglátása szerint nem létezik humánus hús.

Az állatkísérletek ellen emelt szót Maisie Williams (Arya Stark) és Nathalie Emannuell (Missandei) is, mindketten régóta vegánok. A lista Alfie Allen (Theon Greyjoy) és Lena Heady (Cersei Lannister) hozzáadásával válik teljessé.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.