Lewis Hamilton vegán születésnapi bulit rendezett kutyájának

Lewis Hamilton Forma–1-es pilóta köztudottan vegán, és nem csinál titkot abból sem, hogy növényi alapú étrenden tartja a kutyáját, Roscoe-t is. A napokban vegán születésnapi tortával köszöntötte az ebet.

Lewis Hamilton, a hétszeres világbajnok Forma–1-es pilóta alaposan megadta a módját a kutyája, Roscoe 11. születésnapi köszöntésének. Ünnepséget rendezett neki, amelyre meghívást kapott néhány kutyabarátja is.

Egy csapat gyerek sem ünnepelhetett volna ennél különb módon: partisapkák, héliumos lufik és torta is volt a kutyazsúron.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roscoe Hamilton (@roscoelovescoco)

Hamilton már évek óta vegán életmódot követ, így természetesen vegán születésnapot rendezett Roscoe-nak is. Ennek megfelelően növényi alapú volt a torta is.

Az autóversenyző 2017-ben lett vegán – egy barátja unszolására. A profi sportoló döntését kezdetben kritikusan fogadták az orvosai, azzal riogatták, hogy fehérjehiányos lesz. Ő azonban ragaszkodott elhatározásához, és állítása szerint nem tapasztalta, hogy bármilyen negatív hatást gyakorolt volna az állóképességére vagy a szervezetére a növényi étrend.

Öt világbajnoki címet nyertem azóta, hogy vegán lettem. Kiegyensúlyozottabb vagyok, mint a múltban bármikor, szóval bebizonyítottam, hogy tévedtek azok, akik óva intettek ettől a váltástól

mondta.

Hozzátette, mióta vegán, jobban alszik, a bőre is szebb, ráadásul a korábbi allergiás reakciói is redukálódtak.

Lewis Hamilton kutyája nem véletlenül vegán

Hamilton nagyon ragaszkodik a buldogjához, gyakran a versenyhétvégékre is magával viszi Roscoe-t.

A Forma–1-es versenyző először 2020-ban beszélt arról, hogy immár a kutyája is vegán étrendet követ. Hamilton szerint ezzel pedig az állat bizonyos egészségügyi problémáit is sikerült kiküszöbölni.

Mindig is rossz volt a légzése, ez pedig azt eredményezte, hogy sosem tudott messzire sétálni, ráadásul ízületi fájdalmakkal is küzdött. Bőrallergiája is volt. Így úgy döntöttem, hogy átállítom őt a vegán étrendre. Ez pedig megváltoztatta az életét. Most már nincsenek légzési problémái, a torka már nem szorul el, immár imád futni. Ráadásul allergiás problémái sincsenek. Olyan, mintha újra kiskutya lenne

– mesélte a hétszeres világbajnok.

Az, hogy egy kutya vagy macska lehet-e vegán, meglehetősen megosztó téma. Mindenesetre egyre több tanulmány és vizsgálat jut arra a konklúzióra, hogy a megfelelően összeállított vegán étrend a kutyák számára nem pusztán megfelelő, de még jót is tesz az egészségüknek.

(Daily Mail)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.