Most olvasott cikk
Lewis Hamilton után Leonardo DiCaprio is beszállt a vegán burgerezőláncba

Lewis Hamilton után Leonardo DiCaprio is beszállt a vegán burgerezőláncba

Újabb világsztár állt be a Neat Burger vegán gyorséttermi lánc mögé. Azt követően, hogy Lewis Hamilton hétszeres Forma–1-es világbajnok támogatásával indult el a vállalkozás 2019-ben, most egy Oscar-díjas színész, Leonardo DiCaprio befektetésével terjeszkedhetnek az USA-ban.

A következő hónapban megnyit a Neat Burger első állandó étterme az Egyesült Államokban, New York város Nolita nevű városnegyedében. Az amerikai terjeszkedéshez Leonardo DiCaprio befektetése adta meg a végső löketet.

Az amerikai színész gyakran nyilatkozik vegán és környezetvédelmi ügyekben. Az Özönvíz előtt című, 2016-ban bemutatott dokumentumfilmjében megszólaltatta például Barack Obamát, az Egyesült Államok akkori elnökét is az éghajlatváltozással kapcsolatban. Az Oscar-díj átvételekor elmondott beszédében is a klímaváltozásra fókuszált.

Több vegán vállalkozásba is befektetett már, 2022 végén például a teljes mértékben vegán, újrahasznosított és lebomló utcai cipőket gyártó LØCI cégbe.

Fel kell forgatni az élelmezési rendszerünket a fenntartható alternatívák támogatásával ahhoz, hogy csökkenteni lehessen a globális kibocsátást. A Neat Burger úttörő megközelítése az alternatív fehérjék terén nagyszerű példa arra, hogy milyen típusú megoldásokra van szükségünk a jövőben

– olvasható Leonardo DiCaprio közleményében.

Világbajnok üzlettársa lett Leonardo DiCaprio

A Neat Burgert 2019-ben alapították. Azt követően, hogy Lewis Hamilton brit Forma–1-es világbajnok befektetett az éppen csak akkor induló vállalkozásba, meg tudták nyitni legelső éttermüket Londonban. Nem sokkal ezután terjeszkedni kezdtek, és ma már nyolc állandó helyszínen várják vendégeket az Egyesült Királyságban, valamint Dubajban is van egy éttermük. Egy ideiglenes New York-i helyszínnel tavaly az amerikai piacra is betörtek már.

A Neat Burgerben tipikus gyorséttermi ételek kaphatók:

  • növényi sajtburgerek,
  • vegán csirkeburgerek,
  • hot dogok,
  • mac and cheese,
  • növényi tejből készült shake-ek és
  • gyerekmenü.

A Neat Burger alapítói azt tűzték ki célul, hogy 2030-ra ezer helyszínen legyen jelen a lánc. Emellett azt is szeretnék, hogy a kiskereskedelmi szektorban is elérhetővé váljanak az egészséges alapanyagokból – például quinoa, csicseriborsó és mungóbab keverékéből – készült, növényi alapú húsalternatíváik.

„Elképesztő a Neat Burger sikere, mióta megnyitottuk. Büszke vagyok arra, hogy feszegetni tudtuk a határokat ezen a szegmensen belül, és izgalmasak a terjeszkedéssel kapcsolatos tervek is” – mondta Lewis Hamilton.

Az orvosok riogatták

Lewis Hamilton 2017-ben lett vegán egy barátja unszolására. A profi sportoló döntését kezdetben kritikusan fogadták az orvosai, azzal riogatták, hogy fehérjehiányos lesz. A Forma–1-es pilóta azonban ragaszkodott elhatározásához, és állítása szerint nem tapasztalta, hogy bármilyen negatív hatást gyakorolt volna az állóképességére vagy a szervezetére a növényi étrend.

Öt világbajnoki címet nyertem azóta, hogy vegán lettem. Kiegyensúlyozottabb vagyok, mint a múltban bármikor, szóval bebizonyítottam, hogy tévedtek azok, akik óva intettek ettől a váltástól

– jelentette ki a sportoló.

Hozzátette, mióta vegán, jobban alszik, a bőre is szebb, ráadásul a korábbi allergiás reakciói is redukálódtak.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.