Most olvasott cikk
Csúcstalálkozóra készülnek az európai vegánok

Csúcstalálkozóra készülnek az európai vegánok

Veganuár 2023

A szeptemberi Európai Vegán Csúcstalálkozó kulcstémája az élelmezési rendszer és a növényi alapokra való átállás lesz. Az online rendezvény ingyenesen megtekinthető.

Idén is megrendezik az Európai Vegán Csúcstalálkozót (European Vegan Summit, EVS), ami a úttörőnek tekinthető ezen a kontinensen. Az EVS-t első alkalommal 2022-ben tartották, így ez már a második alkalom lesz.

Szeptember 19-től 21-ig tartják idén, és a háromnapos rendezvényen olyan kulcsfontosságú témákat taglalnak majd, mint az élelmiszer-termelés és és annak szerteágazó hatásai, valamint a növényi alapú élelmezési rendszerekre való átállás. Szó lesz még az egészséges és etikus élelmiszerekhez való hozzáférés, valamint az iskolákban és kórházakban a növényi alapú táplálkozást támogató állami politikák hiányáról.

Az ezekkel kapcsolatos meglátásaikat politikusok, szakértők, tudósok, aktivisták, üzletemberek vitathatják majd meg egymással, a virtuális térben. Felszólalók között lesz például Sylwia Spurek, az Európai Parlament egyik képviselője, Sebastiano Castiglioni vegán befektető és Philip John Lymbery, a haszonállatok jólétével foglalkozó jótékonysági szervezet, a Compassion in World Farming International globális vezérigazgatója is.

Úgy gondoljuk, hogy itt az ideje elkezdeni összekötni a pontokat az emberi, a környezeti és az állati jogok között. Lehetetlen modern nemzetet teremteni és versenyképes gazdaságot fejleszteni az élelmiszerrendszer megváltoztatása nélkül. Csak az állatok kizsákmányolása nélküli gazdaság adhat választ a klímakatasztrófa okozta kihívásokra

– olvasható a csúcstalálkozó beharangozójában.

A rendezvény elsődleges szervezője a Green REV (Zöld Forradalom), az első vegán szemléletű lengyel kutatóintézet. De számos partnervállalatot felsorakoztattak a csúcstalálkozó mögé. Ezen cégek között szerepel például

  • a The Vegan Society jótékonysági,
  • az Essere Animali olasz állatjogi,
  • illetve az Animal Save Movement globális aktivistákból álló szervezet is.

A szervezők szerint az esemény gyakorlatilag egyetlen misszió köré épül:

Egyetlen célunk van: egy olyan világ, ahol nem zsákmányolják ki az állatokat, egy olyan világ, amelyben a kormányok, a vállalatok és az emberek felelősen gondolkodnak és cselekszenek, és amelyben tekintettel vannak a környezeti, emberi és állati jogokra.

Az online rendezvényen a részvétel ingyenes.

Londonban is lesz egy vegán csúcstalálkozó

Szintén szeptemberben, 9-én és 10-én rendeznek meg egy másik vegán eseményt is. A VegMed London 2023 a vegán étrend nemzetközi szakértőinek nyújt majd lehetőséget arra, hogy átbeszéljék a növényi alapú táplálkozást érintő legújabb tudományos eredményeket és fejleményeket.

Ahogy arról a rendezvény neve is árulkodik, Londonban gyűlnek majd össze az egészségügyi szakemberek. A szervezők leszögezték, mindenkit szeretettel várnak, akit érdekel a téma, nem kizárólag a szakértőket. Jegyeket azonban csak június végéig lehetett kapni a konferenciára.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.