Most olvasott cikk
Emberi bőrből készült ruhákkal mutat görbetükröt a társadalomnak egy új vegán webáruház

Emberi bőrből készült ruhákkal mutat görbetükröt a társadalomnak egy új vegán webáruház

Urban Outraged emberi bőrből készült ruhák a PETA webshopjában
+1
Képek megnyitása

Amennyiben mindig is kíváncsi voltál rá, hogy nézne ki egy emberi bőrből készült divatkollekció, akkor az Urban Outraged webshopja részletes betekintést nyújt. Sőt, elhunyt szeretteinket is átalakíthatjuk kézitáskává, cipővé vagy akár övvé is.

A PETA UK legújabb kampányában az Urban Outfitters divatcéget célozza, amely továbbra is előszeretettel használ állati eredetű alapanyagokat – bőrt, kasmírt, tollat, mohert, selymet – amelyeknek minden esetben velejárója az állatok életének erőszakos elvétele.

A profi módon felépített webshop ruházati termékek és kiegészítők teljes skáláját kínálja megvásárlásra, amelyek úgy néznek ki, mintha Hannibal Lecter személyesen tervezte volna mindegyik darabot.

Érdekes ötlet az Afterlife Collection (Túlvilág Kollekció), amely szolgáltatással szeretteink részeit felhasználva készíttethetünk magunknak kiegészítőket – pénztárcát, fotóalbumot, aktatáskát –, hogy ezáltal is közelebb lehessenek hozzánk elhunyt családtagjaink. Az oldal még részletezi is a folyamatot, aminek a végén a nagymamából bakancs lesz.

A valósághű megjelenés elérése végett “valós vásárlói véleményeket” is találunk az online áruház egyes termékeinél, melyek groteszk humorral erősítik a szürreális élményt.

Nem vagyok nagy bakancsos, de örülök, hogy Meg az volt, mert ez a legjobb bakancs, amit eddig hordtam.

Az üzenet egyértelmű

A megdöbbentő és néha rémisztő weboldal célja nem csupán öncélú polgárpukkasztás. Egyrészt az állati eredetű anyagok felhasználásával kapcsolatos borzalmakra szeretné felhívni a figyelmet, másrészt görbe tükröt állít azok elé, akik állatokból előállított divatcikkeket vásárolnak.

Miért nem borzadsz el attól, ami már a szekrényedben van?

– teszi fel a költői kérdést a webshopról elérhető titkos oldal, ami a webshopnál is durvább vizuális elemekkel dolgozik.

Elisa Allen, a PETA UK igazgatója úgy fogalmaz:

Az Urban Outraged azt szeretné elérni, hogy a bőrből készült termék mögött lássuk meg az élőlényt és ne vásároljuk meg azokat.

Egy aláírással mindenki segíthet

Az ötletes gerillakampányhoz tartozik egy petíció is, amit már majdnem 130.000-en aláírtak, hogy így fejezzék ki egyetértésüket. Ezen az oldalon számos megrázó videó található, amelyekben az egyes állati eredetű alapanyagok előállításához és megszerzéséhez szükséges általános gyakorlatok kerülnek bemutatásra.

A bátrabbak egy valóságosnak kinéző – és persze teljesen ingyenes – ajándékkártyát is küldhetnek valamelyik ismerősüknek emailben.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.