Most olvasott cikk
Ennyibe kerül eljutni magyarként a világ legnagyobb vegán fesztiváljára

Ennyibe kerül eljutni magyarként a világ legnagyobb vegán fesztiváljára

Vegan Camp Out 2022 helyszín

A világ legnagyobb vegán kempingezése új helyszínre költözik. Az eddigi legnagyobb tömegre számítanak a szervezők.

Az esemény 2016-ban indult útjára, amikor is csupán néhány hónap szervezést követően 400-an gyűltek össze az angliai Derby városában egy kellemes hétvégi mulatozásra. Nem voltak sem előadók, sem zenei színpadok, csak egyetlen foodtruck és néhány száz vegán, akik együtt buliztak.

Az évek alatt a fesztivál folyamatosan növekedett, jelenleg pedig a világ legnagyobb vegán kempingezése, ahova több, mint 40 országból érkeznek a fesztiválozók.

Jövőre körülbelül 15.000 emberrel számolnak a szervezők, ami nagyjából 4.000-rel több, mint a tavalyi szám. Ráadásul az eddigiekhez képest egy nappal tovább is tart majd a rendezvény.

Az idei helyszín: Stanford Hall, Leicestershire, Egyesült Királyság.

Impozáns névsor

A rendezvény olyan híres, mindenki által ismert vendégeket is felsorakoztat jövőre, mint Earthling Ed, aki korunk egyik legismertebb állatjogi aktivistája, vagy a Harry Potter filmek Luna Lovegoodját játszó Evanna Lynch, aki nem olyan régen egy vicces rövidfilmben is szerepelt, amely a veganizmust népszerűsítette.

Az ismertebb meghívottak között feltűnik még Mic the Vegan, Nimai Delgado és Gaz Oakley (Avant-Garde Vegan) neve is.

Nagyon örülünk, hogy újra itt lehetünk a 6. Vegan Camp Out rendezvénnyel, az eddigi legtöbb meghívott vendéggel. Ráadásul egy nappal tovább is tart a fesztivál, hogy mindenkinek elég ideje legyen szórakozni. Elköltöztettük az eseményt, és alig várjuk, hogy elkezdődjön az eddigi legnagyobb kempingezés.

– mondta a Plant Based News-nak a fesztivál egyik szóvivője.

Az ételárusokról egyelőre még nem derültek ki részletes információk, de annyit elárultak, hogy 45 különböző árus lesz jelen és a kebabtól kezdve a jégkrémen át a pizzákig és hamburgerekig minden fogás képviselteti majd magát – természetesen vegán verzióban.

A 2021-es Vegan Camp Out történéseit az alábbi videó foglalja össze:

Milyen költségekkel számolj, ha ki szeretnél utazni?

A teljes rendezvényre szóló jegy 75 fontba kerül. A cikk írásának időpontjában Budapest – Birmingham viszonylatban a legolcsóbb retúr repülőjegy körülbelül 50.000 forintot kóstál. Innen vonattal utazunk tovább Rugby-be, majd buszozunk a fesztivál helyszínére.

Mindent összevetve körülbelül 90.000 forinttal célszerű kalkulálni az utazás és jegyvásárlás költségeit aktuális árfolyamon. Erre még jön a helyszínen költött összeg, ami teljesen egyénfüggő. Természetesen ezek az összegek a következő fél évben változhatnak.

További információkat a Vegan Camp Out hivatalos oldalán osztanak meg a szervezők.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.