Most olvasott cikk
Újabb Burger King váltott teljesen vegán menüre, ezúttal Portugáliában

Újabb Burger King váltott teljesen vegán menüre, ezúttal Portugáliában

Burger King

A lisszaboni helyszínen már november elejétől élvezhetik a vendégek a Burger King gyorsétteremlánc leghíresebb fogásainak növényi változatait.

Az egészen december elejéig kizárólag vegán ételeket tálaló lisszaboni Rue de Belém-en lévő Burger King étterembe betérő vendégek csak növényi ételekből választhatnak. A gyorsétteremlánc ugyanis ezt a fővárosi éttermet alakította át az első teljesen vegán Burger King-választékkal rendelkező egységgé az Ibériai-félszigeten.

A napi 4-500 vendéget kiszolgáló egység kínálatában továbbra is megtalálhatóak a hamburgerező ikonikus szendvicsei, mint pl. a Whopper, azzal a különbséggel, hogy minden termék mentes az állati hozzávalóktól. A megújult kínálathoz a növényi alapú fehérjeforrásokat a The Vegetarian Butcher (A Vegetáriánus Hentes) szolgáltatja.

Az átalakítás nem csak a menü lecserélését jelentette. A konyhából eltávolítottak minden állati eredetű hozzávalót, és még a csészék, poharak, zacskók és szalvéták is külön gonddal kerültek kiválasztásra. A helyszínt is teljesen felújították, zöld és fehér színek hirdetik mindenhol a nem mindennapi átalakulást. Ráadásul nincsen vegán felár, az étterem megtartotta a régi árakat az új kínálat mellé.

„Ez a próbaüzem azért van, hogy lássuk a fogyasztók reakcióját. Minden tőlük függ, vagyis az eladásoktól. Ha jól teljesít a vegán választék, szeretnénk megismételni az átalakítást más portugál és spanyol városokban is. Ha mindenkit el szeretnénk érni, nem maradhatunk csak Lisszabonban” – mondta Jorge Carvalho, a Burger King Spain & Portugal vezetője.

Lassan rutinná válnak a vegán Burger King-ek

A gyorsétteremlánc sokszor kifejtette már, hogy tisztában van az étkezési szokásaink drasztikus megváltoztatásának szükségességével és úgy döntöttek, azok közé akarnak tartozni, akik inkább vezetik a paradigmaváltást, mintsem azok közé, akik utólag próbálnak reagálni a megváltozott piacra. Talán ezzel is magyarázható, hogy a vegán Burger King éttermekről szóló hírek az utóbbi időben egyre rendszeresebbé váltak.

Kereken egy hónappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy Bristolban, a Cribbs Causeway bevásárlóközpontban található egység két hétre teljesen vegánná alakult. Az átalakulást megelőzte idén márciusban egy ikonikus londoni helyszín vegánosítása, amely nagyszerű eredményekkel zárult.

Időközben pedig Bécsben is nyílt egy vegán Burger King, ami az eddigiektől eltérően talán nemcsak ideiglenesen szolgál majd teljesen növényi alapú kínálattal, hanem az is maradhat.

(Vegconomist)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.