Most olvasott cikk
A McDonald’s amerikai vezetője szerint hamarosan még több vegán termék érkezik

A McDonald’s amerikai vezetője szerint hamarosan még több vegán termék érkezik

Chris Kempczinski, a McDonald’s elnök-vezérigazgatója szerint is elkerülhetetlen, hogy az étteremlánc egyre több növényi ételt vegyen fel a kínálatába.

A vezető nemrég egy interjúban beszélt a globálisan terjedő növényi étrendről, és arról, hogy a változásokra miként fog reagálni a világ legismertebb gyorsétterem-lánca.

„Kétségtelen, hogy az idő múlásával a McDonald’s menüjén is lesznek növényi alapú ételek” – nyilatkozta Kempczinski, aki azt is elmondta, hogy a koronavírus-járvány a McDonald’s bevételeire is súlyos csapást mért.

A házi karantén elrendelése és a boltok bezárása miatt 2020 első negyedévében 17 százalékkal csökkent a cég bevétele.

Már most egyre több a vegán opció

Habár a McDonald’s lassabban reagált a növekvő vegán igényekre a versenytársaihoz képest, ma már a világ számos országában kínálnak vendégeiknek húsmentes opciókat. Tavaly például Németországban vezették be egy Nestlével való együttműködésben készült vegán burgert.

A Big Vegan TS nevű burgerben szójából és búzafehérjéből készült pogácsával helyettesítik a húst, a megfelelő textúra eléréséhez pedig cékla-, répa- és kaliforniaipaprika-kivonatot használtak.

De idén januárban az Egyesült Királyságban egy komplett vegán menü is felkerült a kínálatba Veggie Dippers néven, ami a híres McNuggets menü „vegánosított” változata. Kanadában pedig bevezették a P.L.T névre keresztelt burgert, amibe a Beyond Meat húsmentes pogácsája került.

Csak idő kérdése

Mikor az interjú során rákérdeztek Kempczinskinél, hogy mi a társaság álláspontja az alternatív húskészítmények további bevezetésével kapcsolatban, ő azt felelte, hogy valójában az már nem kérdés, hogy a McDonald’s-nak nyitnia kell a növényi ételek felé, csak azt kell eldönteni, hogy mikor kerül erre sor.

„Ahhoz, hogy bővíteni tudjuk a növényi kínálatunkat, először meg kell róla bizonyosodnunk, hogy megfelelő szintű kereslet van ezekre a termékekre. Vannak országok, ahol valószínűleg ez hamarabb be fog következni, míg máshol később. De biztos vagyok benne, hogy a menünkön végül minden országban ott lesznek a növényi ételek.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.