Most olvasott cikk
Megnyílt a Burger King új étterme, ahol minden étel vegán

Megnyílt a Burger King új étterme, ahol minden étel vegán

A Burger King újabb teljesen vegán éttermet nyitott, ezúttal Bécsben.

A Westbahnhofban található étterem a Vegan Society Austria értesülései szerint nem csak rövid időre marad vegán, mint ahogy az a Burger King korábbi tesztjeinél volt tapasztalható, hanem akár véglegesen – legalábbis addig, amíg van rá kereslet a fogyasztók részéről.

Azonban az első néhány nap alapján úgy tűnik, nem fognak egyhamar csődbe menni. A Plant Based News által megosztott videóból az látszik, hogy a vegánságra nyitott vásárlók kígyózó sorokban vártak a rendeléseikre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Plant Based News (@plantbasednews) által megosztott bejegyzés

Az étterem nyitása előtt a Burger King Austria egy videót is megosztott, amelyen az látszik, hogy éppen a “100% vegán” feliratok kerülnek fel az üzletre. Azt is hozzátették, hogy a vadonatúj étlapon lévő ételekhez részben a holland The Vegetarian Butcher termékeit használják, ezzel helyettesítik többek között a nuggetseket és a húsokat a hamburgerekben. Ám nem csak a Vegán Hentes finomságai kerülnek terítékre, már a nyitás pillanatától elérhető a francia La Vie márka vegán szalonnája is.

Normál, vagy kérsz bele húst?

Egy rövid kampány során azt is tesztelték, hogy hogyan reagálnak a vásárlók arra, ha az étterem dolgozói kifejezetten rákérdeznek,  hogy “normált”, azaz vegán változatot kérnek, vagy pedig állati eredetű hússal szeretnék, ezzel jelezve, hogy az már csak egy választható opció, nem pedig az alap.

Jan-Christoph Küster, a TQSR Group marketingigazgatója – amely vállalatcsoport a Burger King osztrák franchise-hálózatának tulajdonosa – elmondta, hogy a kampány célja a “társadalmi vita ösztönzése” volt, és hogy megmutassák,

A hús csak egy opció, de nem az egyetlen

Vegán Burger Kingek világszerte

Az új bécsi helyszín nem a Burger King első vegán étterme. A gyorsétteremlánc már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Svájcban is tesztelgette a teljesen vegán, vagy időszakosan vegánra váltó éttermek lehetőségeit.

Belgiumban ugyan még nem próbálták a teljesen növényi alapú menüt, de húsmentes opciók és időszakok már többször, több helyen is lezajlottak, és ugyancsak nagy sikert arattak. Az étteremlánc marketingigazgatója, Vic Dresen nemrég azt is megerősítette, hogy az országban eladott Whopperek egyharmadát már a húsmentes változat teszi ki.

Külön meglepő, hogy az Egyesült Királyságban a gyorsétteremlánc még azt is vállalta, hogy 2030-ra étlapjának fele növényi alapú ételekből fog állni. Az, hogy ez valóban megvalósul-e, egyesek szerint szinte a lehetetlennel egyenlő, míg az optimista növényevők és egyes iparági elemzések szerint nagyon is reális lehet.

(PBN)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.