Most olvasott cikk
Simon Cowell jobb apának tartja magát, amiért vegán lett

Simon Cowell jobb apának tartja magát, amiért vegán lett

Simon Cowell új külsejét, energiáját és jóllétét a növényi alapú étrendjének tulajdonította.

A népszerű televíziós személyiség, producer és X-faktor zsűritag áprilisban tért át a növényi étrendre, mielőtt még betöltötte volna a 60. születésnapját.

A vegán étrendre váltás óta körülbelül 7 kilogrammot fogyott, és elég energikusnak érzi magát ahhoz, hogy végre “lépést tartson” fiatal fiával, Eric-el.

Az ITV Palooza újságíróinak Cowell azt nyilatkozta:

Javult az emlékezetem, és annál már csak az energiám jobb. És ha van egy ötévesed, akkor képesnek kell lenned arra, hogy lépést tarts velük, mert már az ébredés pillanatában mindenütt ott vannak.

Hihetetlen az energiája. Amikor felébred, az első dolog az “apa, apu, apu”, és mielőtt elalszik, szintén “apu, apu, apu”.

Kipróbálta és ragaszkodik hozzá

Tudatában voltam annak, hogy energikusnak kell maradnom; lépést kell tartanom vele, és valaki ezt javasolta. Kipróbáltam, és ragaszkodtam hozzá, hogy ez az egyik legegyszerűbb dolog, amit valaha csináltam.

Cowell nemrég elkezdte mérlegelni egészségtelen életmódjának következményeit, beleértve az alkoholt, a cigarettát és a rossz alvási szokásokat.

Számos ételallergiája is volt, és úgy döntött, hogy orvosára hallgatva eldobja a húst, a tejet, a glutént és a finomított cukrokat.

Az Amerikai Szívbetegek Szövetségének elnöke a növényi étrendnek köszönheti az életét

Így emlékezett vissza az életmódváltás kezdetére:

Látogattam ezt az orvost Londonban. Csináltunk néhány tesztet. Aztán egy hónappal később azt mondta: “Az összes betegem közül az ön étrendje a legrosszabb.”

Tehát úgy voltam vele, hogy rendben; a dohányzást és ivást abbahagyom és diétára fogom magam. Mit kell még letennem? Azt mondta: “a diétát”.

Könnyebb volt, mint gondoltam, és az egyik oka, hogy ezt tettem, az Eric volt. Rájöttem, hogy ha nem rendezem magam fizikailag, akkor nem tudnék felzárkózni hozzá.

Cowell elismerte, hogy nem csak lefogyott, hanem jobban alszik és jobban összpontosít új étkezési szokásaira.

 Ha az egy egytől tízig terjedő skálán értékelném, mennyire voltam sármos, nyolc voltam, és most tizenegyre léptem.

A világ egyre tudatosabb

A Bupa Health Clinics nemzetközi egészségügyi csoport által a közelmúltban végzett, 3000 brit felnőtt alany közreműködésével létrejött felmérés kimutatta, hogy a 40 és 50 évesek tudatosan táplálkoznak az egészségesebb életmód miatt.

A tanulmány azt is igazolta, hogy a megkérdezett férfiak negyvenhét százaléka elismerte a “pozitív életmódváltást”. Huszonnégy százalékuk növényi alapú étrendet fogadott el, csökkentette az alkoholfogyasztást, abbahagyta a dohányzást és elkezdte a testmozgást.

Egy másik, a Cultivate Insights tanácsadó ügynökség felmérése az étkezési szokásokról azt mutatta, hogy a felnőtt résztvevők 48%-a 2019. április és 2019. július között növényi alapú alternatívákat próbált ki hús- és tejtermékek helyett.

A változás elkezdődött; az egészségesebb vegán életmód már nem csak a fiatalok, de a középkorúak és az idősek életében is egyre nagyobb szerepet tölt be.

Közös érdekünk, hogy életmódunk megváltoztatásával olyan világot teremtsünk, melybe nem fér bele az állatok és a Föld kizsákmányolása.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.