Bolygó

Jack Black szerint mindenkinek fontolóra kellene vennie a vegán életmódot

A színész-énekes Black Jack kijelentette, annak érdekében, hogy személyesen is felvegye a harcot a klímakrízis ellen, szeretne vegán étrendre váltani, és mindenkit arra ösztönöz, hogy cselekedjenek hasonlóképpen.

Jack Black a „Jumanji: A következő szint” című filmből ismert társszínésznővel, a rapper Awkwafinával jelent meg a WIRED interjújában, ahol a sztárok a Google automatikus kiegészítés funkciójában kiadott kérdésekre válaszolnak, amelyek az adott színésszel kapcsolatban leggyakrabban keresett kifejezések gyűjteménye.

Az egyik ilyen Jacknek célzott kérdés az étrendjére vonatkozott, amire úgy felelt, hogy ugyan még nem vegán, de erősen gondolkozik a váltáson, hogy így küzdjön a klímavészhelyzettel szemben.

„Nem, nem vagyok vegán, de szeretnék az lenni. Lélekben már az vagyok, és szerintem mindenkinek ideje lenne fontolóra vennie ezt az életstílust a környezet védelme érdekében. Mint számomra is kiderült, a növényi étrend sokkal jobb a környezet számára. Hogy miért? A tehenek sokat finganak.”

– mondta saját stílusában.

Úgy tűnt, Awkwafina is egyetért, mert egyetértően bólogatott Jacket hallgatva.

Állattenyésztés

Természetesen Jack magyarázata nem az egyetlen ok, sokkal inkább csak a jéghegy csúcsa. Valójában az állattenyésztés számos olyan környezeti kérdésért felelős, mint például az erdőirtás és az üvegházhatású gázok magas szintű kibocsátása.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének jelentése szerint globálisan az üvegházhatású gázok kibocsátásának körülbelül 14,5 százaléka írható az állattenyésztés számlájára, hangsúlyozva továbbá, hogy a növényi étrendre való globális áttérés nélkül csak nehezen, vagy egyáltalán nem állítható meg a klímakatasztrófa.

Tetszett ez a cikk? Olvasnál még ilyet? Csatlakozz a több, mint 100 támogatónkhoz, akik már befektettek a minőségi vegán újságírásba.
H. Viktória
2015-ben váltottam vegetáriánus életmódra, majd 2019 februárjában lettem vegán. Eleinte etikai okokból váltottam, később láttam csak meg, milyen jó hatással van a veganizmus a fizikai és mentális egészségemre, valamint milyen sokat tesz a klímaválság megfékezéséért folytatott küzdelemben is. Mivel csak pozitív változásokat tapasztaltam, szeretném másokkal is megosztani ezt az életszemléletet, valamint ezzel is segíteni az állatoknak, embereknek és a Földnek, hogy egy élhetőbb és harmonikusabb világot teremtsünk a mostani és a következő generációk számára egyaránt.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.