Most olvasott cikk
Jack Black szerint mindenkinek fontolóra kellene vennie a vegán életmódot

Jack Black szerint mindenkinek fontolóra kellene vennie a vegán életmódot

A színész-énekes Black Jack kijelentette, annak érdekében, hogy személyesen is felvegye a harcot a klímakrízis ellen, szeretne vegán étrendre váltani, és mindenkit arra ösztönöz, hogy cselekedjenek hasonlóképpen.

Jack Black a „Jumanji: A következő szint” című filmből ismert társszínésznővel, a rapper Awkwafinával jelent meg a WIRED interjújában, ahol a sztárok a Google automatikus kiegészítés funkciójában kiadott kérdésekre válaszolnak, amelyek az adott színésszel kapcsolatban leggyakrabban keresett kifejezések gyűjteménye.

Az egyik ilyen Jacknek célzott kérdés az étrendjére vonatkozott, amire úgy felelt, hogy ugyan még nem vegán, de erősen gondolkozik a váltáson, hogy így küzdjön a klímavészhelyzettel szemben.

„Nem, nem vagyok vegán, de szeretnék az lenni. Lélekben már az vagyok, és szerintem mindenkinek ideje lenne fontolóra vennie ezt az életstílust a környezet védelme érdekében. Mint számomra is kiderült, a növényi étrend sokkal jobb a környezet számára. Hogy miért? A tehenek sokat finganak.”

– mondta saját stílusában.

Úgy tűnt, Awkwafina is egyetért, mert egyetértően bólogatott Jacket hallgatva.

Állattenyésztés

Természetesen Jack magyarázata nem az egyetlen ok, sokkal inkább csak a jéghegy csúcsa. Valójában az állattenyésztés számos olyan környezeti kérdésért felelős, mint például az erdőirtás és az üvegházhatású gázok magas szintű kibocsátása.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének jelentése szerint globálisan az üvegházhatású gázok kibocsátásának körülbelül 14,5 százaléka írható az állattenyésztés számlájára, hangsúlyozva továbbá, hogy a növényi étrendre való globális áttérés nélkül csak nehezen, vagy egyáltalán nem állítható meg a klímakatasztrófa.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.