Most olvasott cikk
Édes bundázott kenyér recept (vegán)

Édes bundázott kenyér recept (vegán)

Édes bundázott kenyér

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet kenyér
  • ½ csésze darabolt olajos magvak (nálam mandula és törökmogyoró vegyesen)
  • ¼ csésze narancslé
  • 1 evőkanál liszt
  • 1-2 evőkanál édesítő ízlés szerint (cukor, juhar- vagy agavészirup)
  • 1 banán

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  2. Összekeverjük az összes hozzávalót (kivéve persze a kenyérszeleteket; turmixban szuper krémes lesz), majd a masszát kiöntjük egy edénybe.
  3. Beleforgatjuk a kenyérszeleteket, majd olajozott, hőálló tálba, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  4. 3-4 perc sütés után lefújjuk a tetejüket olajjal, majd addig sütjük, amíg a kenyerek teteje megszilárdul, és barnulni nem kezd.
  5. Megfordítjuk, és hagyjuk sülni a másik oldalát is kis ideig.

Extra tipp: Friss gyümölcsökkel, lekvárral, porcukorral, gyümölcsszósszal, de akár kesuszósszal, vagy csak növényi tejjel is nagyon finom.

Kesuszósz elkészítése:

  • egy csésze kesudió
  • 1/2-1 csésze víz (attól függ, milyen sűrűre szeretnénk)
  • 1 nagyobb csipet só
  • cukor, juhar- vagy agavészirup ízlés szerint
  • citromlé (opcionális)
  1. A kesudiót beáztatunk éjszakára, reggel alaposan leöblítjük, majd turmixgépbe tesszük a vízzel egy nagyobb csipet sóval, a választott édesítővel, és magas fokozaton teljesen simára keverjük.
  2. Ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk a kellemesebb ízhatásért.

Gyümölcsszósz elkészítése:

  • 1 csésze friss/fagyasztott áfonya, málna vagy vegyes bogyós gyümölcs
  • 1/3 csésze víz
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  1. Közepes lángon helyezzük a választott gyümölcsöt a vízzel és a juharsziruppal együtt egy kis serpenyőbe.
  2. Forraljuk fel a keveréket, gyakran keverve.
  3. Pár perc után adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  4. Keverjük össze még egyszer, és vegyük le a tűzről.

Édes bundázott kenyér vegán recept

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.