Hozzávalók:
- 4-5 szelet kenyér
- ½ csésze darabolt olajos magvak (nálam mandula és törökmogyoró vegyesen)
- ¼ csésze narancslé
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 evőkanál édesítő ízlés szerint (cukor, juhar- vagy agavészirup)
- 1 banán
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- Összekeverjük az összes hozzávalót (kivéve persze a kenyérszeleteket; turmixban szuper krémes lesz), majd a masszát kiöntjük egy edénybe.
- Beleforgatjuk a kenyérszeleteket, majd olajozott, hőálló tálba, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- 3-4 perc sütés után lefújjuk a tetejüket olajjal, majd addig sütjük, amíg a kenyerek teteje megszilárdul, és barnulni nem kezd.
- Megfordítjuk, és hagyjuk sülni a másik oldalát is kis ideig.
Extra tipp: Friss gyümölcsökkel, lekvárral, porcukorral, gyümölcsszósszal, de akár kesuszósszal, vagy csak növényi tejjel is nagyon finom.
Kesuszósz elkészítése:
- egy csésze kesudió
- 1/2-1 csésze víz (attól függ, milyen sűrűre szeretnénk)
- 1 nagyobb csipet só
- cukor, juhar- vagy agavészirup ízlés szerint
- citromlé (opcionális)
- A kesudiót beáztatunk éjszakára, reggel alaposan leöblítjük, majd turmixgépbe tesszük a vízzel egy nagyobb csipet sóval, a választott édesítővel, és magas fokozaton teljesen simára keverjük.
- Ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk a kellemesebb ízhatásért.
Gyümölcsszósz elkészítése:
- 1 csésze friss/fagyasztott áfonya, málna vagy vegyes bogyós gyümölcs
- 1/3 csésze víz
- 1/4 csésze juharszirup
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- Közepes lángon helyezzük a választott gyümölcsöt a vízzel és a juharsziruppal együtt egy kis serpenyőbe.
- Forraljuk fel a keveréket, gyakran keverve.
- Pár perc után adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
- Keverjük össze még egyszer, és vegyük le a tűzről.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.