Dolph Lundgren vegán étrendre váltott

Dolph Lundgren vegán lett

Dolph Lundgren a „Good Morning Britain” televíziós műsorban mondta el a műsorvezető Piers Morgannek, hogy nemrégiben vegán étrendre váltott.

A svéd színész és harcművész azt állítja, hogy a nemrég megjelent The Game Changers című dokumentumfilm győzte meg arról, hogy kipróbálja a növényi étrendet.

Az 1985-ös Rocky IV és A feláldozhatók című filmek sztárja főként kitűnő fizikumáról ismert. Mikor megkérdezték tőle, mi a titka, amivel 62 évesen is ilyen nagyszerűen néz ki, azt válaszolta, a vegán étrend teszi, amit ugyan csak nemrég kezdett el, máris érzi a pozitív hatását.

Sokat javult az egészsége

A svéd színész úgy számolt be a műsorvezetőknek, hogy bár csak egy hónapja él ezen az étrenden, már sokkal egészségesebbnek és könnyebbnek érzi magát.

Hozzátette, hogy A feláldozhatók társszínésze és a színész jó barátja, Arnold Schwarzenegger 2019-ben kiadott, vegán sportolókról szóló dokumentumfilmje inspirálta őt a váltásra.

A sztár számos javulást észlelt egészségi állapotában, beleértve a vércukor-szintjének mérsékelődését és energiaszintjének növekedését. Schwarzenegger még nem teljesen vegán, de az utóbbi években nyíltan beszélt a növényi alapú étrend előnyeiről.

Lundgren még azzal is viccelődött Piers-szel, hogy szexuális életében is nagyjából 15%-os pozitív változást tapasztal – ez egy olyan téma, amit ráadásul a The Game Changers is boncolgat.

Különösen ismert Morganről, hogy a veganizmust erősen ellenzi, még ez év elején hírhedtté vált a Greggs vegán kolbásztekercsekkel kapcsolatos ellentmondásos gondolatai miatt.

Amikor azonban Patrick Baboumian vegán testépítőt – aki ugyancsak szerepel a The Game Changers-ben – meghívták a műsorba interjúalanyként, Morgan beleegyezett, hogy megnézi a dokumentumfilmet.

The Game Changers recept
Kép: GameChangersMovie.com

Étkezz úgy, mint egy „Game Changer”

A The Game Changers az elitalakulatok edzőjére, a harcművész James Wilksre fókuszál. A filmben más sportolókkal beszél, és megkérdőjelezi, hogy a hús valóban a legjobb fehérjeforrásunk-e. Wilks szerint egyre több sportoló vált át növényi alapú táplálkozásra, annak számos egészségügyi előnye miatt.

A Livekindly-nak tett nyilatkozatában így fogalmazott:

„A sportolók olyan kapcsolatban állnak a testükkel, amire a legtöbb átlagember nem képes. Sokan azt mondják nekünk, érzik, hogy az állati ételek növelik a gyulladások kialakulásának kockázatát és lelassítják őket.”

Arra a kérdésre, hogy vegán marad-e, Lundgren egyszerűen azt mondta: Tetszik.”

Hozzátette, hogy most már könnyebbnek érzi magát, és hogy a vegán testépítő étrend sokkal szórakoztatóbb, mint az „unalmas” csirke-rizs kombó.

“A vegán étrenddel kicsit elszórakozhatsz. Simán megehetsz egy Beyond Burgert is.”

A 2013-as Escape Plan című film egyik részletében Schwarzenegger azt mondja Sylvester Stallone-nak, hogy „úgy ütsz, mint egy vegetáriánus.”, de ezek szerint ez a legjobb bók, amit csak kaphatott.

Összességében Schwarzeneggernek és a Lundgrennek eddig csak pozitív tapasztalatai voltak a növényi étrenddel kapcsolatban.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.