Most olvasott cikk
Megnyílt Budapest első kizárólag növényi alapú grab & go ételbárja

Megnyílt Budapest első kizárólag növényi alapú grab & go ételbárja

növényi falatozója

Sokaknak napközben nincs másra idejük, minthogy felkapjanak egy szendvicset, egy wrapet, vagy egy előre összerakott salátát és megegyék a nagy rohanásban. Na, de nem annyira egyszerű a helyzet, ha az ember vegán. Ezen a problémán segít most az OOTON, az ország első teljesen növényi falatozója. 

Az OOTON nem hisz az önfeláldozásban: szerintük az egészség- és környezetbarát vegán ételek érdekében nem kell lemondanunk az ízekről, színekről, izgalmakról, még akkor sem, ha csak egy gyors ebédre vagy uzsonnára van éppen időnk. Az új koncepció célja, hogy a növényi alapú étkezés kipróbálására inspiráljon – a testünk, a környezetünk és az állatok jólléte érdekében.

Az üzlet csapata minden hétköznap a legfrissebb hozzávalókból készíti el a polcról leemelhető és fogyasztható, egyszerű, de teljes értékű falatokat. A grab&go kategóriában ez az első olyan falatozó hazánkban, amely csakis növényi alapú ételeket forgalmaz. A zöldségekkel, hüvelyesekkel, gyümölcsökkel és magvakkal készített szendvicsek, salátatálak és wrapek mellett 100%-os gyümölcslevek, smoothie-k is elérhetőek az üzlet kínálatában.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ooton (@ooton.budapest)

Az OOTON-t a fenntarthatóság és a környezetbarát szemlélet jegyében nyitották a Planteen alapítói, Szemerédy Viktória és Baráth Barna. Az alapítókhoz csatlakozott Fait Federika, valamint Zsolnay Gergely séf, aki a gasztronómiai élményeket varázsolja az üzlet polcaira.

Szem előtt tartottuk, hogy a lehető legminimálisabb ökológiai lábnyommal rendelkezzünk, miközben tényleg egyszerű, fogyasztásra kész, és zavarba ejtően ízletes ételeket tudjunk ajánlani azoknak is, akiknek egyébként eszükbe sem jutna a vegán étkezés

– kezdte Szemerédy Viktória.

„A szezonális, friss alapanyagok, illetve a környezet- és állatbarát működés mind hozzájárulnak egy élhetőbb világhoz mindannyiunk számára. Saját egészségünk és gyerekeink jövője szempontjából is kulcsfontosságú, hogy jelentősen csökkentsük a húsfogyasztásunkat. Célunk, hogy az OOTON-ban bárki megtapasztalhassa, hogy ez nem kell, hogy az étkezés élményéről való lemondással járjon” – tette hozzá Baráth Barna.

Az OOTON 8:30 és 18:00 között várja az éhes látogatókat Budán, a Fény és Lövőház utca sarkán. A termékek megvásárolhatók a Wolton is.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.