A mediterrán fehérbabsaláta legnagyobb előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ha nincs időd egy bonyolultabb ebédet elkészíteni, akkor ezt neked találták ki, ugyanis néhány összetevőből seperc alatt egy laktató salátát tudsz készíteni.
Ez a mediterrán ízvilágú saláta a fehérbabnak köszönhetően laktató, emellett paradicsom, uborka és lila hagyma színesíti, amit egy frissítő petrezselymes-citromos-olívaolajos öntet koronáz meg. Bármikor és bármilyen alkalomra bevethető.
Ha további izgalmas salátákat szeretnél felfedezni, itt összegyűjtöttük a kedvenceinket.
Hozzávalók:
- fél kígyóuborka
- 2 közepes paradicsom
- 240 g főtt fehérbab (1 konzerv)
- 2 szál újhagyma
- fél fej lila hagyma
- 1 csokor friss petrezselyem aprítva
Az öntethez:
- egy citrom leve
- egy gerezd fokhagyma zúzva
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
- A lila hagymát vágd vékony félkarikára, majd sózd le, és hagyd 10 percet állni.
- Közben kockázd fel a paradicsomot és az uborkát, szeleteld fel az újhagymát, majd tedd egy nagyobb tálba. Ha konzerves fehérbabot használsz, egy szűrőben jól most át, csepegtesd le, majd öntsd hozzá a salátához.
- Apríts fel egy csokor petrezselymet, a lila hagymát egy szűrőben mosd át, csepegtesd le, és ezeket is keverd a salátához.
- Az öntethez keverd össze a zúzott fokhagymát, a citrom levét, az olívaolajat, a sót és a borsot, majd öntsd hozzá a salátához és alaposan forgasd össze.
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.