Augusztusban érkezik Magyarországra az IKEA új vegán hot dogja

Magyarországon is kapható lesz az IKEA újabb növényi variációja a hot dogra. Az új termék állítólag megtévesztésig hasonlít a hagyományos húsosra.

Új növényi alapú hot doggal áll elő Európában az IKEA – jelentette be a bútorokra specializálódott multinacionális kiskereskedelmi vállalat.

A tökéletes vegán alteregó

A cég kínálatában már most is elérhető vegán hot dog, azt ígérik azonban, hogy az új termék sokkal jobban hasonlít majd a hagyományos, húsos verzióra íz és állag tekintetében is.

A most elérhető vegán virslihelyettesítővel a vállalatnak valójában nem is volt célja, hogy a megtévesztésig hasonlítson az immár több mint negyven éve árult, állati eredetű hot dogra.

A hasonlóság kapcsán ugyanakkor nem árt résen lenni. Néhány évvel ezelőtt egy Angliában élő nőt, aki születése óta nem evett húst, véletlenül sertésvirsliből készült hot doggal szolgált ki a cég egyik alkalmazottja. Az étlapon nem szerepelt olyan fotó, amely alapján egyértelműen be lehetett volna azonosítani a terméket, így a nő beleharapott a hot dogba, és azonnal tudta, hogy valami nem stimmel.

Az új növényi alapú hot doggal márpedig éppen az a cég célja, hogy alig lehessen észlelni különbséget a hagyományos termékhez képest. Persze vélhetően nem szeretnék, ha ismét egy hasonló keveredés miatt szerepelne az újságokban a vállalat.

Sok időt töltöttünk el azzal, hogy kifejlesszük a lehető legjobb ízélményt a vásárlóinknak. A remek íz, a textúra és az, ahogy harapáskor roppan, mind azt segíti elő, hogy ez a termék tökéletes alternatíva lehessen a hagyományos hot dog mellett

– mondta az IKEA svédországi ételmenedzsere, Helene von Reis.

Az új vegán termék összetevői a következők:

  • rizsfehérje,
  • hagyma,
  • alma,
  • só,
  • bors,
  • füstös fűszerezés.

Felkerestük az IKEA Magyarországot, megkérdeztük, a hazai boltjaikban is rendelhető lesz-e az újdonság, mire arról tájékoztattak minket, hogy

a termék augusztus folyamán válik majd elérhetővé Magyarországon.

Növényi opciókkal a fenntarthatóságért

A svéd eredetű, de ma már hollandiai székhelyű cég a közelmúltban komoly célkitűzéseket fogalmazott meg.

2030-ra klímapozitívak szeretnének lenni, vagyis több üvegházhatású gáz légkörből való eltüntetését, vagy a légkörbe kerülésének megakadályozását szeretnék elérni, mint amennyit a vállalat globális működése kibocsát.

Az IKEA 2022-es fenntarthatósági jelentésében részletesen végigvette azokat az irányokat és területeket, amelyeken az elkövetkezendő években változtatást szeretnének alkalmazni, és ebből az étkezdei részleg sem maradt ki.

Folyamatosan kutatjuk, milyen módon tudnánk megszüntetni vagy lecserélni a tejtermékeket a kínálatunkban – anélkül, hogy rontanánk az ízeken –, hogy tovább csökkenthessük az ételeink hozzávalóinak környezeti hatását

– olvasható a jelentésben.

(Vegconomist)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.