Most olvasott cikk
Húst adott vegán gyerekének egy férfi, felesége a válást fontolgatja

Húst adott vegán gyerekének egy férfi, felesége a válást fontolgatja

A férfi felesége háta mögött több alkalommal is adott húst a közös megállapodásra vegán gyereküknek. Aggasztotta, hogy nem megfelelő lánya számára a növényi étrend, de elsősorban nem ezért etette hússal a gyereket.

Kétségbeesett férfi írt levelet a Daily Mailnek. Elárulta, húst etetett a vegán elvek mentén nevelt lányával, a felesége pedig – érzése szerint – túlreagálta a történteket.

A nő négy évvel ezelőtt lett vegán, amikor férjével szerettek volna gyermeket vállalni. Az asszony nagy szerepet tulajdonított aztán a növényi étrendnek abban, hogy teherbe tudott esni. A gyermek megszületése után arra kérte a férfit, hogy a lányukat is vegán módon táplálják majd, a férfi pedig beleegyezett.

Egyre több család igyekszik etikai vagy egészségügyi megfontolásból növényi alapú étrendet folytatni. A vezető dietetikai szervezetek átfogó tanulmányai szerint pedig a megfelelően összeállított növényi étrend minden életkorban, minden ember számára megfelelő.

Az anyuka nem tudott gyereke rendszeres húsfogyasztásáról

A számos szakember véleménye nem nyugtatta meg az apát, voltak félelmei a gyermek vegánságával kapcsolatban. Azt ugyanakkor ő is beismerte, hogy azóta eltelt négy év, és a lány virágzik. Imádja az ételt, nagy étvágya van. Végül nem is a saját aggodalmai csitítására adott húst a gyereknek.

Úgy egy évvel ezelőtt hamburgert ettem ebédre – a feleségem nem volt otthon –, a lányomat pedig nagyon érdekelte az étel. Gondoltam, nem árt, ha adok neki egy kis kóstolót, hogy lássam, elbír-e vele a szervezete, nem fáj-e tőle a hasa, és ő imádta. Azóta mindig adok neki kis darabkákat abból a húsból, amit éppen eszem, ha a feleségem nincs a közelben. Ez pompásan működött egészen addig, amíg be nem csúszott egy kis baki. Egy pikniken bele sem gondoltam, mit teszek, és adtam neki egy kis csirkét

– írta a férfi.

A gyerek anyját sokkolta a látvány, és felelősségre vonta férjét, hogy nem tudhatja, nem vált-e ki esetleg allergiás reakciót a lányukból a hús. Ezen a ponton pedig színt kellett vallania a férfinak.

A feleségem most válással fenyeget, és azt mondja, nem tudja, meg tud-e még bízni bennem a gyerek nevelésével kapcsolatban. Megértem, hogy mérges azért, mert eltitkoltam a történteket előle. De nem tudok nem arra gondolni, hogy túlreagálja

– zárta sorait.

Párkapcsolat és vegánság

Korábban már írtunk arról, hogy sok feszültséget teremthetnek egy párkapcsolaton belül a vegánsággal kapcsolatos kérdések, különösen akkor, ha a párosnak csak az egyik fele követi ezt az életmódot.

A lapunknak akkor nyilatkozó párkapcsolati mediátor, mentálhigiénés szakember elmondta, túlélheti ezeket a viszontagságokat a párkapcsolat, de csak egy feltétellel: ha az megfelelő érzelmi biztonságra épül fel.

A szakértő hangsúlyozta, az nem működhet, hogy a béke kedvéért az egyik fél „teljesen elnyomja és háttérbe szorítja magát, mert abból is frusztráció lesz”. A vegán és mindenevő szülők gyerekneveléssel, a gyerek étrendjével kapcsolatos nézeteltéréseiről is beszélt. Kijelentette: ebben a szituációban is fontos kilépni abból a törekvésből, hogy játszmákat akarjunk megnyerni.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.