Most olvasott cikk
Egy vendég vegán menüt kért testvére esküvőjén, de csalódnia kellett

Egy vendég vegán menüt kért testvére esküvőjén, de csalódnia kellett

Redditen számolt be az egyik felhasználó arról, hogy testvére esküvőjén bébirépát kapott quinoával vegán menü gyanánt. Csalódását pedig csak tetézte, hogy alkoholt sem szolgáltak fel az eseményen.

Sokféle érzést válthat ki az emberből, mikor kézhez kap egy esküvői meghívót. A jeles eseményt a meghívott várhatja érzelmi okokból, izgatottan, hogy végre kiöltözhet, vagy akár aggodalmasan, hogy egy bizonyos rokon megint túl sokat iszik-e majd. Sokaknak pedig az egész csak egy teher, felesleges macera, amelyben az egyetlen pozitívum az ünnepi menü.

Amikor viszont egy növényi étrendet követő személy készül vendégként egy esküvőre, az utóbbi pont rendszerint inkább stresszfaktorként merül fel a gondolatai között. Örök kérdés, hogy egy olyan esküvőn, ahol hagyományos menüt szolgálnak fel, lesz-e vegán opció. Ha pedig lesz is, mennyire laktató, tápláló.

Növényi, de szegényes

Nem tudni, hogy hasonló aggodalmakkal készült-e a testvére esküvőjére az a Reddit-felhasználó, aki egy héttel a nagy esemény után aztán csalódottságának adott hangot a közösségi oldalon.

„Íme, a vegán fogás, amelyet a testvérem esküvőjén szolgáltak fel múlt héten” – írta. A közzétett fotón pedig 12 bébirépa árválkodik egy kis quinoa mellett a tányéron.

Fotó: Reddit

Esküvői tippjeink, amelyeket itt szedtünk csokorba, elsősorban olyan pároknak szólnak, akik az egész eseményt vegán elvek mentén szeretnék lebonyolítani. A felsorolt éttermekből és cateringszolgáltatóktól azonban azok a párok is szemezgethetnek, akik a hagyományos menüsort szeretnék kiegészíteni a növényi étrendet követő vendégek számára is fogyasztható fogásokkal.

A ráadás: alkoholprobléma

A csalódott vendég elárulta, mikor azt gondolta, ennél már nem is lehet lejjebb, kiderült egy újabb bökkenő.

Az egészben az volt a legrosszabb, hogy még csak alkohol sem volt

– írta viccesen.

Márpedig ha lett volna ilyen lehetőség, az további kérdéseket és dilemmákat eredményezett volna a vegánság szempontjából.

Míg egy tejszínes likőr esetében evidens, hogy tartalmaz állati eredetű terméket, a bort vagy éppen a sört a többség hajlamos automatikusan vegán termékként kezelni. Márpedig az italok tisztasága érdekében sokszor derítik, szűrik ezeket, amelyhez használhatnak akár

  • halhólyagot,
  • tojásfehérjét,
  • illetve marhacsontból kinyert zselatint is.

Annak eldöntésében, hogy egy adott márka adott itala vegánnak tekinthető-e, a barnivore.com weboldal segíthet. Az adatbázisból hiányzó termékek esetében pedig marad a klasszikus megoldás: fel kell venni a kapcsolatot a gyártóval.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.