Most olvasott cikk
Bosszúból tiltotta ki étterméből a vegánokat a sztárséf

Bosszúból tiltotta ki étterméből a vegánokat a sztárséf

Egy csípős kritika után nem szolgál ki többé vegánokat egy étterem Ausztráliában. John Mountain sztárséf ugyanis megfeledkezett növényi opciós ígéretéről, de még így sem érzi, hogy az ő hibája lenne a konfliktus.

A növényi étrendet követők közül bizonyára sokan jártak már úgy, hogy egy állati termékeket is felszolgáló étteremben azzal szembesültek, hogy sült krumplin és salátán kívül semmit nem tudnak enni.

Ezt megelőzendő praktikus felkeresni előre az éttermet és egyeztetni, tudnak-e készülni növényi alternatívával.

Egy egyszerű kérdéssel kezdődött

Ezt tette egy fiatal lány is, mielőtt ellátogatott volna a Nyugat-Ausztráliában található Fyre étterembe: egyeztetett. Nem is gondolta volna, hogy ártatlan kérdése végül egészen odáig gyűrűzik, hogy az összes vegánt kitiltják a helyről.

Sajnálatos módon ettől kezdve az összes vegán ki van tiltva a Fyre-ből (mentális okokból). Köszönjük a megértést

– jelentette be az étterem közösségi oldalán. A konyha vezetője, az Egyesült Királyságban sztárséfnek számító John Mountain elmondta, nem maga a kérés háborította fel, hanem inkább az, ami azt követően történt.

Egy fiatal lány megkeresett, és elmondta, hogy jön az étterembe, majd megkérdezte, vannak-e vegán opciók. Az egyetlen ballépésem az ügyben, hogy azt mondtam neki, megoldom, lesz gnocchi, zöldségek. Elérkezett aztán a szombat, amikor én sajnos megfeledkeztem az ígéretemről. Volt ugyanis egy privát buli is, amelyet le kellett bonyolítani

– nyilatkozta.

Elárulta, hogy mikor az eseményről visszatért az étterembe, a séf felelősségre vonta, amiért nem jelezte neki, hogy vegán vendéget várnak.

Személyeskedésbe torkollt a konfliktus

Az igazi feketeleves azonban csak akkor jött, mikor ez a bizonyos vegán vendég véleményezte az éttermet. Élesen kritizálta a vegán alternatívák hiányát, hangsúlyozva, „manapság már fontos lenne, hogy egy étterem minden igénynek eleget tudjon tenni, a növényi alapú ételek hiánya pedig a séf hiányosságaira világít rá”.

John Mountain vélhetően különösen ezt az utolsó megjegyzést vette a szívére. Az étterem a lehúzós véleményre kissé trágár stílusban válaszolt. Ők azt emelték ki, hogy a vegánok erős kisebbségben vannak a mindenevőkhöz képest, valamint azt is megjegyezték, mennyire gyerekes a megfogalmazott kritika.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fyre (@fyrerestaurant) által megosztott bejegyzés

John Mountain arról nem számolt be, miként szeretné a gyakorlatban is távol tartani a növényi étrendet követőket az étteremtől. Mindenesetre valószínű, hogy csak abban az esetben lesz elutasító, ha felteszik a növényi alternatívára vonatkozó kérdést az étterembe betérő vegánok. Kérdés, hogy ezek után egyáltalán vágynak-e még a Fyre-be.

(PerthNow)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.