Most olvasott cikk
Mentett disznókat végzett ki az olasz hatóság egy vegán menhelyen

Mentett disznókat végzett ki az olasz hatóság egy vegán menhelyen

egy olasz vegán menhelyen 10 disznót végeztek ki a hatóságok

Tíz disznó veszítette életét Olaszországban egy vegán menhely telepén, a hatóságok az afrikai sertéspestisre hivatkozva mészárolták le őket. Az aktivisták sorfallal próbálták távol tartani a rendőröket az állatoktól, ám nem jártak sikerrel.

Pavia tartományban, azon belül is Zinasco városában található a Progetto Cuori Liberi (Szabad szívek projekt) névre keresztelt vegán menhely, ami azzal a céllal jött létre, hogy esélyt adjon a bántalmazott állatoknak egy boldogabb életre.

Az volt az álmunk, hogy ne csak kutyákat és macskákat emeljünk ki a fizikai erőszakból, hanem haszonállatokat is. Ők vannak a leginkább kitéve a mindennapos mészárlásnak. Sokukat látjuk az autópályán, teherautókban elbarikádozva, összezsúfolva szállítják őket, mint a tárgyakat

– olvasható a Progetto Cuori Liberi honlapján, milyen vágyakkal és célokkal hozták létre a menhelyet.

Az álom valóra vált, kutyák és macskák mellett befogadtak szamarakat, kecskéket, malacokat, csirkéket, kakasokat, kacsákat és teheneket is.

Most azonban egy szomorú esemény akasztotta meg a menhely mindennapjait.

A vegán menhely intézkedése nem volt elég

A hatóságok már előre jelezték a menhely vezetőinek, hogy az afrikai sertéspestis miatt elkerülhetetlen tíz disznó elaltatása a náluk élő állatok közül. A Progetto Cuori Liberi megkongatta a vészharangot az állatvédők körében, és számos szervezet rögtön a segítségükre is sietett.

Az Organizzazione Iinternazionale Protezione Animali (OIPA), a Lega Antivivisezione és az Animal Equality Italia állatvédő csoportok kérvényezték a hatóságoknál a döntés felülbírálását. A vegán menhely munkatársai jelezték, hogy a kérdéses disznók tökéletesen elszigetelten élnek, nem érintkeznek olyan állatokkal, amelyek egyszer az élelmiszerláncba kerülhetnek. Azt is leszögezték, hogy némelyek ebből a tíz malacból az afrikai sertéspestis tünetmentes hordozói, mások azonban tökéletesen egészségesek. Hangsúlyozták, a sertéspestis terjedése szempontjából ezek a disznók nem jelentenének veszélyt sem az emberekre, sem a menhelyen kívüli állatokra nézve.

Találkozót kértek, hogy megvitathassák az illetékesekkel, milyen más megoldások jöhetnek szóba. A hatóságok azonban nem voltak nyitottak semmiféle alternatív megoldásra vagy éppen kommunikációra. A héten a helyszínen tartózkodó aktivisták sorfalát áttörve férkőztek oda a disznókhoz, akikkel aztán az eredeti terveknek megfelelően végeztek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Animal Save Movement (@thesavemovement) által megosztott bejegyzés

„Biztos forrásból tudjuk, hogy a tegnap megjelent hatóságok azt állítják, hogy a disznók mind haldokoltak. Az általunk közzétett videót a rajtaütés közben vettük fel, a háttérben hallható a visítás. Úgy gondoljuk, ehhez ennél többet már nem lehet hozzátenni – de mi hozzá fogunk. Ebben biztosak lehettek” – írta Instagram-oldalán a Progetto Cuori Liberi.

(Veganok.com)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.