Most olvasott cikk
A McDonald’s bejelentette: 1400 éttermében vezeti be a vegán nuggetseket

A McDonald’s bejelentette: 1400 éttermében vezeti be a vegán nuggetseket

McDonald's McPlant

Egy sikeres tavalyi tesztidőszak után a német McDonald’s a napokban bejelentette, hogy 1400 éttermében vezeti be a vegán csirkefalatkákat.

A német McDonald’s és a Beyond Meat együttműködéséből született meg a vegán McNuggets, amit már február 22-től rendelhetnek az éhes növényevők vagy a kíváncsi húsfogyasztók. Ám ez még nem minden: az étteremlánc menüjére az egész országra kiterjedően felkerül a McPlant vegán hamburgerük is, ami már több másik országban, például Ausztriában és Hollandiában is az állandó kínálat része, ahogy az Egyesült Királyságban és Írországban, utóbbi kettőben pedig már egy dupla McPlant burgert is bevezettek.

A nuggets tesztidőszaka tavaly augusztusban kilenc stuttgarti étteremben kezdődött, és óriási sikert aratott az újítás. A vállalat szerint a nuggetsek borsóból, kukoricából, búzából és tempura bundából készülnek.

Miután a vállalatok két évvel ezelőtt egy hároméves együttműködést írtak alá, melynek keretein belül a Beyond Meat lett a McDonald’s beszállítója vegán húskészítményekből, ez már a sokadik újítás, ami azóta a partnerségből kialakult. A további tervek között szerepel – az étteremlánc közleménye szerint – a csirkehús, sertéshús és tojás imitálása. Az Egyesült Államokban azonban a McDonald’s tavaly nyáron anélkül fejezte be a McPlant burger tesztelését, hogy bejelentette volna az értékesítésre vonatkozó jövőbeli terveit.

A Beyond Meatnek viszont más értékesítési csatornái is vannak, 2022-ben több ezer áruházba jutott be, köztük a Walmart és a Kroger üzleteibe, ahol számos innovatív csirkehúsutánzat várja a húsmentes ételekre vágyó vásárlókat.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.