Most olvasott cikk
Ki lehet a titokzatos Vegán Viktor, aki első helyezést ért el a Ballószögi Nyakvágó Maratonon?

Ki lehet a titokzatos Vegán Viktor, aki első helyezést ért el a Ballószögi Nyakvágó Maratonon?

Vegán Viktor néven állt rajthoz és nyerte meg Acélos Balázs a Ballószögi Futóversenyt

Tizedik alkalommal rendezték meg Ballószögön a Nyakvágó Maratont, amin közel félezren vettek részt. Az egyik versenyszám első helyezettje azonban feltűnően gyanús névvel futotta le a versenyt.

A FUTASZÖG Egyesület által megrendezésre kerülő Nyakvágó Maratonon ezúttal összesen 467-en álltak rajthoz, és különböző versenyszámokban indulhattak, háromtól negyvenkét kilométeres távokig.

A 14 km-es opciót választotta Vegán Viktor, az a titokzatos nevű 44 éves sportoló, aki első helyezettként ért célba, 2 perccel hamarabb (01:02:49), mint a második helyezett (01:04:27). Az eredmények a RaceResult adatbázisában érhetőek el.

Táblázat Vegán Viktor, azaz Acélos Balázs első helyezett eredményéről a RaceResult.hu oldalon
Forrás: RaceResult.hu

Vegán Viktor valójában…

A 314-es rajtszámmal induló misztikus férfi kilétét örökre homály fedné, ám a Prove.hu kiderítette, hogy az álnév mögött a régóta etikai vegánként élő Acélos Balázs áll, aki – amikor éppen nem futóversenyeket nyer kreatív nevekkel -, punk zenészként is ismert. A korábban a Fürgerókalábak, manapság pedig a Don Gatto zenekar gitárosát megkerestük, hogy többet is eláruljon akciójáról.

Elsősorban az volt a célom, hogy cikkezzen rólam a Prove.hu, másodsorban pedig, hogy lássák az emberek, hogy egy fűzabáló is le tud futni 14 kilométert

– nyilatkozta lapunknak Balázs.

Fotó: Northern Lights Photo HU

Mint kiderült, nem ez volt az első eset, amikor álnéven nevezett be futóversenyekre. Állatvédő Ákos, Növényevő Norbert, de még a Mitiz Moerder (Meat is Murder – A hús gyilkosság) is létező alteregói, és több versenyen indult már ezeken a neveken. Állítása szerint csak egyetlen olyan verseny volt, ahol muszáj volt az igazi nevét használnia, az évek során mindenhol vegán nevekkel rajtolt.

Az akcióinak már komoly hatásai is vannak a környezetére, nem egyszer köszöntek rá “helló vegán!” felkiáltással a növényevő feliratú pólója miatt, és könnyekig meghatotta, amikor a Máré Erdei Futóversenyen külön vegán bográcsossal készültek a tiszteletére.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.