Most olvasott cikk
„A húsipar Auschwitz” feliratú pólóban nyerte meg egy vegán futó a Kometa futóversenyét

„A húsipar Auschwitz” feliratú pólóban nyerte meg egy vegán futó a Kometa futóversenyét

A húsipar auschwitz feliratú pólóban Acélos Balázs

A vegán körökben híres, a húsipari szereplők számára inkább hírhedt punkzenész ismét lecsapott.

A számtalan alteregóval versenyekre és maratonokra benevező – és azokat általában megnyerő – Acélos Balázs ezúttal a szokásos Vegán Viktor név helyett a Mitiz Moerder-t (Meat is Murder – A hús gyilkosság) választotta a 13. Kometa Futófarsangra, és meg is szerezte az első helyezést a senior, 40 feletti kategóriában.

Mindössze 39 perc kellett neki, hogy teljesítse a 10 km-es távot, majd a célba érve, az eredményeket megnézve látta, hogy elsőként futott be a kategóriájában, míg az összes férfi résztvevő közül a 2. helyezést tudhatta magáénak.

Arra azonban feltehetően senki nem volt felkészülve, hogy a vegán futó egy „A húsipar Auschwitz” feliratú pólóban áll a dobogó tetejére, amit számtalan fotós is lencsevégre kapott és nyilvánosan is megjelent több platformon. Különösen nem számíthattak rá a Kometa munkatársai, akik nemcsak kimondták a névnek álcázott szójátékot, de amikor személyesen adták volna át a hústermékekkel teli ajándékcsomagot, ezt Balázs – mint mondja – kedvesen visszautasította, mert nem eszik állatokat.

Fotó: Kometa Futófarsang

A közel 20 éve húsmentesen és 10 éve vegánként élő férfi célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok sanyarú sorsára, többek között a hús-, tej- és tojásiparban.

Pimasz dolog volt a részemről ebben a pólóban megjelenni, ezt elismerem, de ki akarok állni a haverjaim mellett.

– nyilatkozta Acélos Balázs a Prove.hu megkeresésére.

Elmondása szerint nemcsak az esemény hivatalos fotósai örökítették meg a pólóját, hanem több másik futó is az eseményen, akik biztosították arról, hogy nincs egyedül, az ismerősi körükben is számtalan vegán futó van – valaki az egészségéért, valaki pedig az állatok megóvásáért döntött így.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.