Állatok

Élve elássák és felgyújtják a disznókat a sertéspestis miatt – így működik a húsipar

Kína élve elássa és felgyújtja a fertőzött sertéseket

Brutális leleplező videó szivárgott ki Kínából, amin az látszik, hogy hogyan ölik meg az afrikai sertéspestissel fertőzött disznókat. A videóért görgess lejjebb.

Tavaly kb. 350 millió sertést öltek meg ilyen, és ehhez hasonló módszerekkel. Ez a világ összes (élő) sertésének körülbelül egynegyede. Sajnálatos módon a média az esetek többségében csak a gazdasági kárról számol be, ami ebben az esetben nem a legszomorúbb tényező: a videó megmutatja, miről kellene ilyenkor beszámolni elsőként és állandóan.

Tömegsír a sertéseknek

A rövid videó egy standard, de nem túl népszerű eljárás második szakasza. Miután azonosították a vírust a sertéseknél, és az már túlságosan elterjedt, tehát eladhatatlanná válik emberi fogyasztásra a húsuk, sokkal kisebb veszteségnek tartják, ha inkább a lehető legolcsóbban kivégzik a disznókat.

A védtelen állatoknak esélyük sincs kijutni a mély gödörből, amiben egymáson taposva őrjöngenek az életükért, bár ekkor még nem élték át a legrosszabbat, hiszen ezután fel is gyújtják őket.

Legális ez? Miért teszik ezt velük?

Bár a legtöbb országban ennyire radikális és kegyetlen állatkínzás nem fordulhat elő egy járvány kirobbanásakor – ettől függetlenül ugyanúgy meg kell ölni minden országban minden fertőzött állatot -, Kínában nem sok törvény védi az állatokat. Itthon legutóbb 53.000 pulykát kellett lemészárolni madárinfluenza miatt, és a koronavírus is egy húspiacról indulhatott.

Annak érdekében, hogy a húsipar csökkentse a veszteségét, szinte bármit megtehetnek, természetesen igyekeznek távol tartani a nyilvánosságot, hiszen a tudatos, állatbarát fogyasztók ilyen videók láttán általában eldöntik, hogy vegánok lesznek.Tehetek ez ellen valamit?

A vállalatok ki akarnak elégíteni egy lehetetlen igényt, azaz nagy mennyiségű húst akarnak előállítani a lehető legtöbb embernek a lehető legolcsóbban. Te vagy a fogyasztó, a kezedben a pénz, ezért te döntesz arról, hogy milyen világban szeretnél élni. Ma már tudjuk, hogy hús nélkül is lehet egészségesen élni, ráadásul a bolygó számára is előnyösebb a növényi étrend.

A Veganuár egy 30 napos, ingyenes program, ami segít neked elkezdeni a vegán életmódot. Recepteket, útmutatókat és egy kedves közösséget kapsz, ami megváltoztathatja az életedet – ahogyan az állatokét is.

Ez is érdekelhet ➡  Zavar, hogy Kínában kutyát esznek? Gondolom, akkor a sonkával is így vagy
Prove
A Prove.hu segít, hogy a jó emberek jó döntéseket hozzanak - útmutatók a vegán életmódról, növényi étrendről és az állatjogokról.

23 hozzászólás

 1. Verjen meg a gonoszságodért a Jóisten hogy élő állatokkal ezt teszitek!

  1. És csodálkoznak, hogy járványok alakulnak ki? Ilyen körülmények között nem véletlenül

  2. Szörnyü az emberek brutáis.állat kinzása Isten mindent lát .Kire milyen sosrs vár?????

 2. Én kicsit durvább leszek a kölykével csinálja meg ugyan eszt!!!!! Rohad a el a mocskos féreg!!!!! 😥😥😥😥🖤🖤🖤🖤

 3. Sajnos a megfertőződött állatok a legnagyobb valószínűséggel elhaláloznak, egy borzalmas szimptómákkal tűzdelt haláltusa során. Az ez idő alatt is fertőzni képes sertések irtása szükségszerű. Persze józan ésszel, a lehetőségekhez mérten humánus módszerekkel kellene véget vetni a fertőzött állatok életének. A videó minden vitán felül sokkoló és a legkevésbé sem humánus. Szégyenletes, hogy egyes országokban ilyen és ehhez hasonló akciók keretein belül zajlik a vírus megfékezése.

 4. És csodálkoznak, hogy járványok alakulnak ki? Ilyen körülmények között nem véletlenül.

 5. Ez borzalmas….. Egy nap remélem ők is igy égnek a pokol tüzén… 😓😓

 6. LEDÖBBENTŐ MILYEN VANDÁLOK LETTEK AZ EMBEREK! GYALÁZAT, HOGY MÉG A LEGKISEBB MÉLTÓSÁGOT SEM ADJÁK MEG AZ ÁLLATOKNAK, HOGY MEGHALJANAK!
  MEGÉRETT A FÖLD A PUSZTULÁSRA! EMBER A SAJÁT FAJTAJAT IS IGY GYÍLKOLJA!! SZOMOEÚ!!!

 7. Ázsiában egyáltalán nem szoktak azzal törődni hogy mit érez egy állat. Egyszerűen nincs benne a kultúrájukban az emberséges bánásmód.

 8. Ezt a pokoli szenvedését szerencsétlen malackáknak látni! Döbbenet!! Ahhelyett hogy oltanák őket és törődnének az egészségükkel! Szégyeljék a pofájukat! Ezek nem állatgondozók! Szadista férgek! Mindet meneszteni akik ezt művelik!Fel lehe t ne venni olyanokat akiknek szív ügye a valódi felelős állatgondozás.

 9. Hat nem vagyok vegan,de nem hisszem,hogy igy lehet csak megszabadulni,a fertozesektol,meg ha allat is.

 10. Egyből lövetnèm ezeket a nyomorèkokat…de előbb jól megkínoznám őket.

 11. Felhaborito!!!!Ezt tenni allatokkal, akik kivannak nekunk, embereknek szolgaltatva!!! Legalabb lonek le oket, hogy ne erezzek.. Szivszorito 😭😭😭😭El sem hiszem..

 12. Aljas és gyalázatos ,amit ezekkel a szerencsétlen állatokkal tesznek!!!!!Felháborító!!!!!😞😢

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.