Most olvasott cikk
Quinoás gombás töltött tészta (GM, Vegán)

Quinoás gombás töltött tészta (GM, Vegán)

Quinoás-gombás-töltött-tészta

Az al Forno féle töltött tészta ezen változata ugyanolyan lágy és krémes mint az eredeti, azonban ez teljesen laktóz- és gluténmentes + vegán.

A tészta ínyenc quinoával, pirított gombával és cukkinival töltve az ünnepi lakoma ékköve lehet.

A markánsabb hozzávalókat egy leheletnyi balzsamecettel tesszük selymesebbé. Végül paradicsomszeletekkel és vegán sajttal koronázzuk meg, hogy aztán ezek -miután sütőben az ételre olvadtak – plusz ízélményt nyújtsanak az ízlelőbimbóinknak.

Ha egy kifogástalan vegán tészta alapú fogást keresel, akkor próbáld ki ezt az egytálételt!


Quinoás gombás töltött tészta

Gluténmentes, vegán

6 adag
Elkészítési idő: 40 perc


Hozzávalók:

  • ¾ csésze nyers quinoa
  • 12 gluténmentes cannelloni
  • 250 g gomba
  • 1 cukkini
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • egy kevés balzsamecet (opcionális)
  • só, bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma összetörve (kinyomva, apróra vágva)
  • 120 g reszelt vegán sajt

Quinoás gombás töltött tészta elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 C°-ra.
  2. Főzd meg a quinoa-t úgy, ahogy azt a csomagolásán előírják.
  3. Közben vágd apróra a gombát és a cukkinit. Tegyél egy serpenyőbe oliva olajat és pirísd addig a zöldségeket, amíg puhák nem lesznek. Fűszerezd őket fokhagymával, sóval és borssal.
  4. Keverd össze a pirított zöldségeket a megfőtt quinoa-val. Töltsd meg ezzel a cannellonit és tedd a megtöltött tésztákat egy hőálló edénybe.
  5. A paradicsomszeleteket fűszered meg sóval és borssal, fújd le őket balzsamecettel. Helyezd őket a cannelllonira, majd szórd meg vegán sajttal.
  6. Tedd a tepsit a sütőbe és süsd 20 percig.

Megjegyzés:

Quinoás gombás töltött tészta


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.