Az al Forno féle töltött tészta ezen változata ugyanolyan lágy és krémes mint az eredeti, azonban ez teljesen laktóz- és gluténmentes + vegán.
A tészta ínyenc quinoával, pirított gombával és cukkinival töltve az ünnepi lakoma ékköve lehet.
A markánsabb hozzávalókat egy leheletnyi balzsamecettel tesszük selymesebbé. Végül paradicsomszeletekkel és vegán sajttal koronázzuk meg, hogy aztán ezek -miután sütőben az ételre olvadtak – plusz ízélményt nyújtsanak az ízlelőbimbóinknak.
Ha egy kifogástalan vegán tészta alapú fogást keresel, akkor próbáld ki ezt az egytálételt!
Quinoás gombás töltött tészta
Gluténmentes, vegán
6 adag
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- ¾ csésze nyers quinoa
- 12 gluténmentes cannelloni
- 250 g gomba
- 1 cukkini
- 1 evőkanál olívaolaj
- egy kevés balzsamecet (opcionális)
- só, bors
- 1-2 gerezd fokhagyma összetörve (kinyomva, apróra vágva)
- 120 g reszelt vegán sajt
Quinoás gombás töltött tészta elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 200 C°-ra.
- Főzd meg a quinoa-t úgy, ahogy azt a csomagolásán előírják.
- Közben vágd apróra a gombát és a cukkinit. Tegyél egy serpenyőbe oliva olajat és pirísd addig a zöldségeket, amíg puhák nem lesznek. Fűszerezd őket fokhagymával, sóval és borssal.
- Keverd össze a pirított zöldségeket a megfőtt quinoa-val. Töltsd meg ezzel a cannellonit és tedd a megtöltött tésztákat egy hőálló edénybe.
- A paradicsomszeleteket fűszered meg sóval és borssal, fújd le őket balzsamecettel. Helyezd őket a cannelllonira, majd szórd meg vegán sajttal.
- Tedd a tepsit a sütőbe és süsd 20 percig.
Megjegyzés:
–
További receptek a Prove.hu-n
Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.