Ezekkel a ropogós kis gombóckákkal garantált a siker a baráti karácsonyi bulikon vagy épp a rokonság körében.

Guszták, hívogatóak és brutál finomak.

Az alap burgonypüré, vegán sajtkrém és fűszernövények, kukoricadarába forgatva, majd bő olajban kisütve. Imába foglalják a neved utána, semmi kétség!


„Sajtos” burgonyakrokett

Vegán, gluténmentes, cukormentes

Sütési: 60 perc


Hozzávalók:

  • 2,5-3 kg burgonya (sárgával működik a legjobban)
  • 1 teáskanál só
  • ½ csésze vegán krémsajt
  • 1 evőkanál inaktív sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 tesákanál feketebors
  • ½ teáskanál füstölt paprika
  • ¼ csésze metélt petrezselyem
  • 4 és ½ csésze növényi olaj a sütéshez
  • ½ csésze növényi tej
  • ½ csésze kukoricaliszt
  • 1 csésze kukoricadara

„Sajtos” burgonyakrokett elkészítése:

  1. Tisztítsd és hámozd meg a burgonyát, majd vágd fel negyedekre.
  2. Tedd egy serpenyőbe, önts fel annyi vízzel, amennyi ellepi és adj hozzá egy csipet sót.
  3. Forrald fel a vizet a burgonyákkal, majd főzd őket 20-30 percig. Ennyi idő alatt teljesen megpuhulnak.
  4. Öntsd le róluk a főzővizet és törd össze egy villával teljesen simára.
  5. Add hozzá a sajtkrémet, a sörélesztőpelyhet, a fokhagyma-granulátumot, borsot, paprikát és a petrezselymet és keverd jól össze.
  6. Várd meg míg teljesen kihűl a massza, majd végy a tenyeredbe golflabda méretű adagokat és formázd őket kroketté. Addig folytasd, míg el nem fogy a massza.
  7. Tedd külön tálba a növényi tejet, a kukoricalisztet és a kukoricadarát.
  8. Először forgasd a kroketteket a kukoricalisztbe, majd a tejbe, végül jöhet a kukoricadara.
  9. Hevítsd fel az olajat, és ha elég forró tedd bele a kroketteket.
  10. Süsd mindkét oldalát 3-4 percig. Ennyi idő alatt aranybarnára sülnek.
  11. Melegen tálald, ízlés szerinti mártogatóssal.
Ez is érdekelhet ➡  Török pizzaszendvics (vegán)

Megjegyzés:

„Sajtos” burgonyakrokett (vegán, gluténmentes)


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Oszd meg - 1 kattintás!
Prove.hu
Adrián

Adrián

Publicista
Vegán publicistaként is fontos számomra a hitelesség és racionalitás, ezek szerencsére személyiségem részét képezik. 2013-ban találkoztam a veganizmussal, amikor egy elég súlyos egészségügyi probléma miatt nagyon sokat olvastam/kutattam a növényi táplálkozás és egészség kapcsolatáról. Hirtelen és radikális elhatározással váltottam életmódot, ami maximálisan bevált. Az állatok, az élővilág és a környezet szeretete és tisztelete azóta még inkább értékké vált számomra. Szerencsés vagyok, hogy párom hasonlóképpen gondolkodik és egymást mindenben támogatva próbáljuk a világot jobbá tenni. Ezért is örültem a Prove által biztosított lehetőségnek, remélem cikkeink minél több embertársunkhoz eljutnak és közös gondolkodásra sarkallnak bennünket, egy egészségesebb és lehetőség szerint kegyetlenségmentes jövő érdekében.