Most olvasott cikk
Zöld spárga „bacon” köntösben (vegán)

Zöld spárga „bacon” köntösben (vegán)

A baconbe tekert spárga az egyik legnépszerűbb vendégváró falat. Talán meglepő lehet, hogy ezt a fogást teljesen növényi alapú változatban is el lehet készíteni: a titok a vékonyra szeletelt, marinált, majd ropogósra sütött padlizsán.

Tudtad, hogy ha megfelelően készítjük el a padlizsánt, gyönyörűen helyettesíthetjük vele a bacont? Ezúttal folyékony füst és barna cukor volt a segítségünkre, ezzel ízesítettük a padlizsánokat, majd tekertük a spárga köré és sütöttük ropogósra. Elmaradhatatlan résztvevői minden vacsorapartinak.

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • ¼ csésze olívaolaj
  • 2 evőkanál folyékony füst
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 csokor spárga
  • fokhagyma-granulátum, só vagy vegán parmezán a tetejére (opcionális)

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a padlizsánt és vágjuk nagyon vékony, kb 2 mm-es szeletekre.
  2. Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, folyékony füstöt, barna cukrot és a sót. Adjuk hozzá a padlizsánszeleteket és jól keverjük össze a marináddal. Fedjük le és pihentessük minimum 1 órát (vagy akár egész éjszakán át) a hűtőszekrényben.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vágjuk le a spárgák kemény, fás szárát és tekerjük be őket egyenként a padlizsánszeletekkel. A spárga méretétől függően, 1-2 padlizsánszelet szükséges 1 spárgához.
  4. Süssük 15-20 percig. Minél tovább hagyjuk őket a sütőben, annál ropogósabb lesz a végeredmény. Tálalás előtt hintsük meg fokhagyma-granulátummal, sóval vagy vegán parmezánnal.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.