Zöld spárga „bacon” köntösben (vegán)


Bacon? Igen, jól látod!
Bár ezért a receptért egy malackának sem kellett az életével fizetnie, hiszen a szalonna itt nem jelent mást, mint finom, ropogós és ráadásul egészséges padlizsánszeleteket!
Tudtátok, hogy ha megfelelően készítjük el a padlizsánt, gyönyörűen helyettesíthetjük vele a bacont? Ezúttal folyékony füst és barna cukor volt a segítségünkre, ezzel ízesítettük a padlizsánokat, majd tekertük a spárga köré és sütöttük ropogósra.
Elmaradhatatlan résztvevői minden karácsonyi partynak.
Zöld spárga „bacon” köntösben
Vegán
Adag: 15-20 db
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- ¼ csésze olívaolaj
- 2 evőkanál folyékony füst
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 teáskanál só
- 1 csokor spárga
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál só (sütés után a tetejére szórva – opcionális)
- vegán parmezán (opcionális)
Zöld spárga „bacon” köntösben elkészítése:
- Hámozzuk meg a padlizsánt és vágjuk nagyon vékony, kb 2,5 cm-es szeletekre.
- Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, folyékony füstöt, barna cukrot és a sót. Adjuk hozzá a padlizsánszeleteket és jól keverjük össze a marináddal. Fedjük le és pihentessük minimum 1 órát (vagy akár egész éjszakán át) a hűtőszekrényben.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vágjuk le a spárgák kemény, fás szárát és tekerjük be őket egyenként a padlizsánszeletekkel. A spárga méretétől függően, 1-2 padlizsánszelet szükséges 1 spárgához.
- Süssük 15-20 percig. Minél tovább hagyjuk őket a sütőben, annál ropogósabb lesz a végeredmény. Tálalás előtt hintsük meg fokhagyma-granulátummal, sóval vagy vegán parmezánnal.
Megjegyzés:
Frissen és melegen a legjobb. 🙂
További receptek a Prove.hu-n

Vegán publicistaként is fontos számomra a hitelesség és racionalitás, ezek szerencsére személyiségem részét képezik. 2013-ban találkoztam a veganizmussal, amikor egy elég súlyos egészségügyi probléma miatt nagyon sokat olvastam/kutattam a növényi táplálkozás és egészség kapcsolatáról. Hirtelen és radikális elhatározással váltottam életmódot, ami maximálisan bevált. Az állatok, az élővilág és a környezet szeretete és tisztelete azóta még inkább értékké vált számomra. Szerencsés vagyok, hogy párom hasonlóképpen gondolkodik és egymást mindenben támogatva próbáljuk a világot jobbá tenni. Ezért is örültem a Prove által biztosított lehetőségnek, remélem cikkeink minél több embertársunkhoz eljutnak és közös gondolkodásra sarkallnak bennünket, egy egészségesebb és lehetőség szerint kegyetlenségmentes jövő érdekében.