Bacon? Igen, jól látod!

Bár ezért a receptért egy malackának sem kellett az életével fizetnie, hiszen a szalonna itt nem jelent mást, mint finom, ropogós és ráadásul egészséges padlizsánszeleteket!

Tudtátok, hogy ha megfelelően készítjük el a padlizsánt, gyönyörűen helyettesíthetjük vele a bacont?  Ezúttal folyékony füst és barna cukor volt a segítségünkre, ezzel ízesítettük a padlizsánokat, majd tekertük a spárga köré és sütöttük ropogósra.

Elmaradhatatlan résztvevői minden karácsonyi partynak.


Zöld spárga „bacon” köntösben

Vegán

Adag: 15-20 db


Hozzávalók:

 • 1 padlizsán
 • ¼ csésze olívaolaj
 • 2 evőkanál folyékony füst
 • 1 teáskanál barna cukor
 • 1 teáskanál só
 • 1 csokor spárga
 • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
 • 1 teáskanál só (sütés után a tetejére szórva – opcionális)
 • vegán parmezán (opcionális)

Zöld spárga „bacon” köntösben elkészítése:

 1. Hámozzuk meg a padlizsánt és vágjuk nagyon vékony, kb 2,5 cm-es szeletekre.
 2. Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, folyékony füstöt, barna cukrot és a sót. Adjuk hozzá a padlizsánszeleteket és jól keverjük össze a marináddal. Fedjük le és pihentessük minimum 1 órát (vagy akár egész éjszakán át) a hűtőszekrényben.
 3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vágjuk le a spárgák kemény, fás szárát és tekerjük be őket egyenként a padlizsánszeletekkel. A spárga méretétől függően, 1-2 padlizsánszelet szükséges 1 spárgához.
 4. Süssük 15-20 percig. Minél tovább hagyjuk őket a sütőben, annál ropogósabb lesz a végeredmény. Tálalás előtt hintsük meg fokhagyma-granulátummal, sóval vagy vegán parmezánnal.

Megjegyzés:

Frissen és melegen a legjobb. 🙂


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Kulcsszavak: padlizsánspárga
Adrián

Adrián

Publicista
Vegán publicistaként is fontos számomra a hitelesség és racionalitás, ezek szerencsére személyiségem részét képezik. 2013-ban találkoztam a veganizmussal, amikor egy elég súlyos egészségügyi probléma miatt nagyon sokat olvastam/kutattam a növényi táplálkozás és egészség kapcsolatáról. Hirtelen és radikális elhatározással váltottam életmódot, ami maximálisan bevált. Az állatok, az élővilág és a környezet szeretete és tisztelete azóta még inkább értékké vált számomra. Szerencsés vagyok, hogy párom hasonlóképpen gondolkodik és egymást mindenben támogatva próbáljuk a világot jobbá tenni. Ezért is örültem a Prove által biztosított lehetőségnek, remélem cikkeink minél több embertársunkhoz eljutnak és közös gondolkodásra sarkallnak bennünket, egy egészségesebb és lehetőség szerint kegyetlenségmentes jövő érdekében.

1 hozzászólás

Írd le a véleményed!