A manapság rendkívül népszerű „Pulled Pork” analógiájára íródott a következő recept.

Éppoly ízgazdag és kényeztető, mint az eredeti verzió, csak épp az alapot reszelt répa adja, jellegzetes, ragacsos BBQ-szósszal. Biztos befutó!


BBQ omlós répacsíkok tésztaköntösben

Vegán

Kalória: 149 kcal

Adag: 8 személyre


Hozzávalók:

 • 20-25 dkg reszelt répa
 • 2 teáskanál olivaolaj
 • ½ csésze BBQ-szósz
 • vegán kelt tészta
 • vöröshagyma- és fokhagyma-granulátum (opcionális)
 • jalapeño paprikaszeletek (opcionális)

BBQ omlós répacsíkok elkészítése:

 1. Keverd össze a lereszelt répát 2 evőkanál olivaolajjal, a sóval és a fűszerekkel.
 2. Terítsd ki egy sütőlapra és takard be alufóliával. Süsd 190 fokon kb. 30 percig.
 3. Miután megpuhultak a répák, keverd össze egy tálban a BBQ-szósszal és ha használsz jalapeño paprikát, azt is ezen a ponton tedd bele. Oszd 4 részre a masszát.
 4. Bonts ki egy zacskó kelt tésztát, terítsd ki és oszd fel 8 egyenlő háromszögre. Használhatsz saját készítésű kelt tésztát is.
 5. Ossz el 1 rész masszát két háromszögre, majd tekerd fel a háromszögeket és süsd őket aranybarnára kiolajozott tepsiben 175 fokon 25 percig.

Megjegyzés:

A receptet a Veganosity ihlette.

BBQ omlós répacsíkok tésztaköntösben


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Kulcsszavak: BBQ szószrépavegán
Adrián

Adrián

Publicista
Vegán publicistaként is fontos számomra a hitelesség és racionalitás, ezek szerencsére személyiségem részét képezik. 2013-ban találkoztam a veganizmussal, amikor egy elég súlyos egészségügyi probléma miatt nagyon sokat olvastam/kutattam a növényi táplálkozás és egészség kapcsolatáról. Hirtelen és radikális elhatározással váltottam életmódot, ami maximálisan bevált. Az állatok, az élővilág és a környezet szeretete és tisztelete azóta még inkább értékké vált számomra. Szerencsés vagyok, hogy párom hasonlóképpen gondolkodik és egymást mindenben támogatva próbáljuk a világot jobbá tenni. Ezért is örültem a Prove által biztosított lehetőségnek, remélem cikkeink minél több embertársunkhoz eljutnak és közös gondolkodásra sarkallnak bennünket, egy egészségesebb és lehetőség szerint kegyetlenségmentes jövő érdekében.

1 hozzászólás

Írd le a véleményed!