Most olvasott cikk
Hagymafészek mártogatóssal (vegán)

Hagymafészek mártogatóssal (vegán)

Hagymafészek mártogatóssal

Alig igényel néhány hozzávalót, mégis finom, ropogós, egészséges előételt varázsolhatunk vele az ünnepi asztalra anélkül, hogy óriási felfordulást okoznánk vele a konyhában.

A hagyományos recept használ tojást és zsemlemorzsát (ami gyakran tartalmaz tojást) és bő olajban sütik.

Mi megtaláltuk Nektek az egészségesebb és etikus alternatívát, kihagytuk a tojást, az olajat és panko morzsát használunk zsemlemorzsa helyett.


Hagymafészek mártogatóssal

Vegán

Sütési idő: 20 perc

Adag: 2-4 személyre


Hozzávalók:

Hagyma:

  • ¾ csésze liszt
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csésze növényi tej vagy víz
  • 1 csésze panko morzsa, finom porrá darálva
  • 2 teáskanál őrölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál vöröshagyma-granulátum
  • 1 teáskanál só

Szósz:

  • 2/3 csésze vegán majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • ½ evőkanál torma
  • ½ teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • ¼ teáskanál szárított oregánó
  • ízlés szerint só

Hagymafészek elkészítése mártogatóssal:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forraljunk vizet egy serpenyőben.
  2. Vágjuk le a vöröshagyma szárát és fordítsuk a levágott végével lefelé. Vágjuk be 1 cm hosszan a hagymát a gyökerétől indulva 12-16 cikkre és közben vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a gyökeret. Fordítsuk meg és óvatosan hajtsuk ki a hagyma „szirmait”.
  3. Dobjuk bele a hagymát a forró vízbe, hogy magától „kinyíljon”. Főzzük 2 percig, majd vegyük ki a vízből, tegyük egy rácsra és csöpögtessük le. Helyezzünk a rács alá egy sütőpapírt vagy egy konyhai törlőkendőt.
  4. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a fűszereket és a mandulatejet, majd keverjük simára. Öntsük az így kapott masszát a hagymára és hagyjuk, hogy a fölösleg lecsöpögjön. Daráljuk simára a panko morzsát, majd szórjuk a hagymára.
  5. Süssük a hagymát aranybarnára, ez kb. 18-20 percet vesz igénybe.
  6. Készítsük el a mártogatóst: Keverjük össze a vegán majonézt, a ketchup-ot, a tormát, a fűszerpaprikát, fokhagyma-granulátumot és az oregánót.
  7. Sózzuk meg és tálaljuk.

Megjegyzés:


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.