Nem kell kifognod egyetlen szardellát sem a következő recept elkészítéséhez: az eredmény mégis fantasztikusan finom, tele ízekkel, aromákkal, melyből nem hiányozhat az ún „umami” sem, ami nem más, mint az „ötödik íz”.

Kiváló kísérője a pirítósnak, szendvicseknek, de mártogatósként is megállja helyét egy vegán „sajttálon” zöldségekkel, krékerekkel.


Vegán Tapenade

Vegán, gluténmentes, dióféléktől mentes


Hozzávalók:

  • 1 csésze kalamata olivabogyó (lehet vegyes is) kimagozva, lecsöpögtetve
  • 1 teáskanál finomra aprított fokhagyma
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • ½ teáskanál durvára őrölt feketebors
  • 1 evőkanál kapribogyó, lecsöpögtetve
  • 1 csésze friss petrezselyem
  • 2-4 evőkanál olívaolaj

Vegán Tapenade elkészítése:

  1. Dobjunk minden hozzávalót aprítógépbe és aprítsuk darabosra.
  2. Ha szükséges, adjunk még hozzá olivaolajat (egyszerre 1 evőkanállal) és folytassuk az aprítást, míg elérjük a kívánt állagot.

Megjegyzés:

Vegán tapenade


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Prove.hu
Adrián

Adrián

Publicista
Vegán publicistaként is fontos számomra a hitelesség és racionalitás, ezek szerencsére személyiségem részét képezik. 2013-ban találkoztam a veganizmussal, amikor egy elég súlyos egészségügyi probléma miatt nagyon sokat olvastam/kutattam a növényi táplálkozás és egészség kapcsolatáról. Hirtelen és radikális elhatározással váltottam életmódot, ami maximálisan bevált. Az állatok, az élővilág és a környezet szeretete és tisztelete azóta még inkább értékké vált számomra. Szerencsés vagyok, hogy párom hasonlóképpen gondolkodik és egymást mindenben támogatva próbáljuk a világot jobbá tenni. Ezért is örültem a Prove által biztosított lehetőségnek, remélem cikkeink minél több embertársunkhoz eljutnak és közös gondolkodásra sarkallnak bennünket, egy egészségesebb és lehetőség szerint kegyetlenségmentes jövő érdekében.

1 hozzászólás

Írd le a véleményed!