Most olvasott cikk
Vegán tapenade (gluténmentes, vegán)

Vegán tapenade (gluténmentes, vegán)

Vegán tapenade

Nem kell kifognod egyetlen szardellát sem a következő recept elkészítéséhez: az eredmény mégis fantasztikusan finom, tele ízekkel, aromákkal, melyből nem hiányozhat az ún „umami” sem, ami nem más, mint az „ötödik íz”.

Kiváló kísérője a pirítósnak, szendvicseknek, de mártogatósként is megállja helyét egy vegán „sajttálon” zöldségekkel, krékerekkel.


Vegán Tapenade

Vegán, gluténmentes, dióféléktől mentes


Hozzávalók:

  • 1 csésze kalamata olivabogyó (lehet vegyes is) kimagozva, lecsöpögtetve
  • 1 teáskanál finomra aprított fokhagyma
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • ½ teáskanál durvára őrölt feketebors
  • 1 evőkanál kapribogyó, lecsöpögtetve
  • 1 csésze friss petrezselyem
  • 2-4 evőkanál olívaolaj

Vegán Tapenade elkészítése:

  1. Dobjunk minden hozzávalót aprítógépbe és aprítsuk darabosra.
  2. Ha szükséges, adjunk még hozzá olivaolajat (egyszerre 1 evőkanállal) és folytassuk az aprítást, míg elérjük a kívánt állagot.

Megjegyzés:

Vegán tapenade


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.