Nem kell kifognod egyetlen szardellát sem a következő recept elkészítéséhez: az eredmény mégis fantasztikusan finom, tele ízekkel, aromákkal, melyből nem hiányozhat az ún „umami” sem, ami nem más, mint az „ötödik íz”.
Kiváló kísérője a pirítósnak, szendvicseknek, de mártogatósként is megállja helyét egy vegán „sajttálon” zöldségekkel, krékerekkel.
Vegán Tapenade
Vegán, gluténmentes, dióféléktől mentes
Hozzávalók:
- 1 csésze kalamata olivabogyó (lehet vegyes is) kimagozva, lecsöpögtetve
- 1 teáskanál finomra aprított fokhagyma
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- ½ teáskanál durvára őrölt feketebors
- 1 evőkanál kapribogyó, lecsöpögtetve
- 1 csésze friss petrezselyem
- 2-4 evőkanál olívaolaj
Vegán Tapenade elkészítése:
- Dobjunk minden hozzávalót aprítógépbe és aprítsuk darabosra.
- Ha szükséges, adjunk még hozzá olivaolajat (egyszerre 1 evőkanállal) és folytassuk az aprítást, míg elérjük a kívánt állagot.
Megjegyzés:
–
További receptek a Prove.hu-n
Vegán publicistaként is fontos számomra a hitelesség és racionalitás, ezek szerencsére személyiségem részét képezik. 2013-ban találkoztam a veganizmussal, amikor egy elég súlyos egészségügyi probléma miatt nagyon sokat olvastam/kutattam a növényi táplálkozás és egészség kapcsolatáról. Hirtelen és radikális elhatározással váltottam életmódot, ami maximálisan bevált. Az állatok, az élővilág és a környezet szeretete és tisztelete azóta még inkább értékké vált számomra. Szerencsés vagyok, hogy párom hasonlóképpen gondolkodik és egymást mindenben támogatva próbáljuk a világot jobbá tenni. Ezért is örültem a Prove által biztosított lehetőségnek, remélem cikkeink minél több embertársunkhoz eljutnak és közös gondolkodásra sarkallnak bennünket, egy egészségesebb és lehetőség szerint kegyetlenségmentes jövő érdekében.