Most olvasott cikk
Mike Tyson vegán étrenddel készül a nagy visszatérésére

Mike Tyson vegán étrenddel készül a nagy visszatérésére

Mike Tyson visszatérés

Kevesen tudják, de Mike Tyson is vegán. Az egykori nehézsúlyú bokszoló 2010-ben váltott növényi étrendre és mint mondja, az új életmódja nem csak a fogyásban segített neki, de az egészségét is rendbe tette.

Miután Tysonnál 2009-ben kóros elhízást diagnosztizáltak, a sportoló rájött, hogy drasztikus életmódváltásra van szüksége.

Az egykori bokszcsillag ekkor 170 kilót nyomott, rendszeresen ivott és drogozott, és természetesen a húsokat sem vetette meg, sőt. Saját elmondása szerint a tányérján minden nap helyet kapott egy nagy adag steak.

2010-ben aztán az élete teljesen megváltozott, növényi étrendre váltott, aminek segítségével 50 kilótól meg is tudott szabadulni. 2013-ban az Oprah showban részletesen be is számolt az új életmódjáról:

Az életem egészen megváltozott, egyensúly lett a mindennapjaimban. Letettem a drogokat, nem járok klubokba. Újraépítettem az életem. A vegánná válás egy új esélyt adott az életben. Magas vérnyomástól szenvedtem, az ízületi gyulladásomtól alig bírtam megmozdulni. Amikor vegán lettem, minden egészségügyi problémám megszűnt.

A változást Tyson jelenlegi edzője Rafael Cordeiro is észrevette, aki egy korábbi interjúban így beszélt a bokszolóról:

Nem tudtam mire számítsak egy olyan fickótól, aki közel 10 évig nem húzott bokszkesztyűt. Nagyon meglepődtem, mikor megláttam, hogy Tyson ereje és gyorsasága a 21-22 éves srácokéval vetekszik.

Nem Tyson az egyedüli vegán sportoló

Lewis Hamilton Formula-1 versenyző szintén az egészsége miatt váltott 2017-ben növényi étrendre, ám az elmúlt évek során a veganizmus etikai oldala is egyre fontosabb lett számára. Hamilton ma már az állatjogok és a környezetvédelem bátor szószólója.

A teniszcsillag testvérpár Serena és Venus Williams is a növényi étrend mellett tette le a voksát. Először Venus hagyta el az állati termékeket, mikor 2001-ben autoimmun betegséggel diagnosztizálták. Egy évre rá Serena is áttért növényi étrendre, és a két sportoló azóta is kitart új életmódjuk mellett.

És persze ne feledkezzünk meg Arnold Schwarzeneggerről sem, aki az utóbbi években szintén jelentős szószólója a növényi alapú étkezésnek, habár ő még nem vegán, de sokat változott a korábbi húsfaló étkezéséhez képest.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.