Most olvasott cikk
Mark Zuckerberg sörrel és makadámdióval hizlalja saját tenyésztésű marháit

Mark Zuckerberg sörrel és makadámdióval hizlalja saját tenyésztésű marháit

Mark Zuckerberg, a META alapítója és a világ egyik leggazdagabb embere marhákat fog tenyészteni hawaii birtokán. A milliárdos üzletember szándéka szerint kizárólag magas minőségű wagyu és angus marhákkal fog foglalkozni, akiket makadámdióval etet és sörrel itat majd, melyet szintén a farmon állítanak elő. Zuckerberg minderről az Instagram-oldalán számolt be. Ahogy arra számítani lehetett, az internet nem hagyta szó nélkül a milliárdos legújabb tervét.

Mark Zuckerberg, a világ ötödik leggazdagabb embere Instagram-oldalán posztolta a fotót, amin éppen egy közepesen átsült marhahúst készül elfogyasztani. A fotóhoz tartozó leírásban az áll, hogy a milliárdos META-alapító állattenyésztő lesz. Zuckerberg a több százmillió dolláros hawaii birtokán vág bele az állattenyésztésbe, ahol wagyu, valamint angus fajtájú szarvasmarhák nevelkednek majd. Az állatok különleges diétán – makadámdión és sörön – lesznek tartva, Zuckerberg ugyanis világszínvonalú marhahúsra hajt. A makadámdiófákat és a sört is a birtokon termesztik majd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Elkezdtem marhákat nevelni a Ko’olau Ranch-on, Kauain, és a célom, hogy a világ egyik legjobb minőségű marhahúsát állítsam elő. A marhák wagyu és angus fajtájúak, és makadámdióliszten és sörön fognak nevelkedni, amit itt állítunk elő a szigeten

– olvasható a bejegyzésben.

A Facebook megalkotója beszámol arról is, hogy milyen sokat eszik egy marha, szóval nagyon sok fát kell ültetnie, amiben a lányai is segítenek neki. Gyermekei a farmon lévő többi állat gondozásában is részt vesznek majd.

Zuckerberg bejelentése nem aratott osztatlan sikert

Nem sokkal korábban számoltunk be arról a felmérésről, ami megállapította, hogy a szupergazdagok aránytalanul nagyobb szénlábnyommal rendelkeznek, mint az átlagember. Ráadásul az éghajlatváltozás miatt bekövetkező szélsőségek őket érintik a legkevésbé. Ebben a légkörben talán nem meglepő, hogy Zuckerberg bejelentése cseppet sem aratott sikert.

Büszke vagyok rád, öreg, sikerült úgy kajálnod, hogy azzal olyan mértékben hozzájárulj a klímaváltozáshoz, amennyire emberileg csak lehetséges

– írta Andy Greenberg újságíró X-oldalán (korábban Twitter) az állattenyésztő Zuckerbergre reagálva.

Valóban nehéz megérteni, hogy egy olyan tehetős ember, mint a META alapítója, miért az egyik legkárosabb üzleti szektorban szeretné tovább növelni a bevételeit. A marhahús előállítása erdőirtással, a természetes élőhelyek lerombolásával, a biodiverzitás drasztikus csökkenésével jár. Mosolyogva felvállalni, hogy valaki, aki egyébként is lényegesen nagyobb terhet ró a környezetre életmódjával, mint az átlagember, ezentúl luxusmarhákat fog tenyészteni, szinte már úgy hat, mintha Zuckerberg direkt cukkolná az internet népét.

Marhákat tenyészteni vízigényes makadámdión és sörön, ez csak egy milliárdos fura hóbortja lehet. Igazi mezőgazdasági reformokra lenne szükségünk, hogy megoldjuk az élelmezési rendszer egyenlőtlenségeit és az éghajlatváltozás okozta gondokat

reagált a hírre Mitch Jones, az Élelmiszer- és Vízfelügyelet amerikai nonprofit szervezet igazgatóhelyettese.

A milliárdos bejelentésén a PETA annyira megütközött, hogy egy érzékenyítő kampányt is indítottak, amiben arra helyezik a hangsúlyt, hogy minden egyes állat személyiség. A weboldalon letölthető „empátiacsomag” pdf-et a szervezet el is küldte a META-alapító farmon lévő családjának, remélve, hogy Zuckerberg lányai tanulnak belőle – ha már Marktól nincs rá lehetőségük.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.