Most olvasott cikk
Bezár a győri Mama Earth vegán bisztró

Bezár a győri Mama Earth vegán bisztró

zárva tábla - mama earth vegan bistro

Két év működés és egy újrapróbálkozás után kénytelen elbúcsúzni a Mama Earth. A májusi újranyitás után sokan hittek a győri vegán és gluténmentes bisztróban, de végül – tisztázatlan okok miatt – mégis bezár.

Szomorú bejelentéssel érkezett augusztus 24-én Pápai Ádám, a Mama Earth tulajdonosa – hamarosan be kell zárnia szeretett bisztróját. Hozzátette, hogy ezúttal belátható időn belül nem fognak újranyitni. A vendégek szeptember 15-ig válthatják be húszalkalmas bérleteiket, visszatérítésre pedig nincs mód.

A 2021-ben nyílt vegán, gluténmentes, bio és low waste stílusú bisztró korábban a Bajcsy-Zsilinszky úton működött, ám ezt 2023 januárjában bezárták. Ekkor a vendégkörük türelmét kérték, amíg újra talpra állnak.

Hónapokkal később, májusban jelentkeztek újra, hogy közzétegyék, bár helyben fogyasztásos üzleti modelljüket elengedték, partnereiknél hamarosan újra elérhetővé válik rendszeres menüjük, valamint desszertjeik és foodboxaik. Emellett a házhoz szállítást is folytatják. Akkor úgy tűnt, a követők nagyon lelkesen fogadták az újraindulás hírét, és talán ez megmentheti a lelkes kezdeményezést.

A terv azonban végül nem jött be. A bisztró néhány hónappal később bejelentette végleges bezárását. A tulajdonos szíve szerint inkább átadná másnak, hogy ne vesszen kárba az a sok munka, amit az évek alatt beletett a projektbe.

Bejelentő posztjában úgy fogalmazott:

Aki érez magában ambíciót, annak lehetősége van tovább vinni, amit mi elkezdtünk, egy új néven, kialakult vendégkörrel, kapcsolatokkal, nagyon kedvezően. Ebben az esetben szívesen segítenék az indulásnál, minden tapasztalatommal, igény esetén receptekkel is.

Ez tehát az jelenti, akár még meg is menekülhet mindaz, amit a tulajdonos megálmodott, csak más néven. Ehhez vár jelenleg érdeklődő vállalkozókat e-mailen és telefonon keresztül.

A Mama Earth a fennállása alatt számos ételt teljes értékű módon készített el, többek között olyan fogások voltak megtalálhatók az étlapon, mint a tárkonyos zöldésgraguleves, thai curry, hamis gulyás, vörösboros szójapörkölt, harira, gombafasírt és még sok más.

A bisztró bezárásának hírére több száz reakció érkezett, a kommentek között pedig többen megköszönték a finom ételeket és sajnálatukat fejezték ki, hogy újabb gluténmentes és vegán étterem húzza le a rolót.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.