Most olvasott cikk
Ez a hölgy gyűjtést szervezett Rambónak, a birkának, hogy megmentse őt a vágóhídtól

Ez a hölgy gyűjtést szervezett Rambónak, a birkának, hogy megmentse őt a vágóhídtól

Shelley Webster gyűjtést szervezett egy birka megmentéséért, a cél az volt, hogy az állat ne kerüljön a vágóhídra. A kost Rambónak nevezte el. Shelley nagyon megszerette a birkát, aki bármikor lelkesen bújik hozzá egy kis simogatásért.

Shelley Webster nyár elején még nem is gondolta volna, micsoda állatmentő akcióba vág bele augusztusban. Az 53 éves nő két pónija, Henry és Pixie számára bérel földet az angliai Cossallban. A költségek könnyebb fedezése miatt állapodott meg egy gazdával abban, hogy az legeltetheti a nő által bérelt területen a birkáit, így került öt kos is a pónik mellé.

A nő legnagyobb ámulatára az egyik újonnan érkezett állattal azonnal mély barátságba került, el is nevezte őt Rambónak.

Rambo az első naptól kezdve szó szerint csak állt és nézett rám. Meglehetősen abszurd volt, néhányan talán furcsának is tartanak ezért, de olyan érzésem volt, mintha ismert volna engem. Hagyta, hogy simogassam, és onnantól kezdve nem is volt megállás. Imádom, mikor a kezembe teszi a fejét, és hozzám simul egy kis szeretgetésért – bármit megenged nekem

– mesélte kettejük összebarátkozásának történetét Shelley.

Gyűjtést szervezett a birka megmentésére

A nő, aki környezetvédelmi rendészeti tisztviselőként dolgozik, nem tudta elviselni a gondolatot, hogy a szeretett birka a vágóhídon végezze. Elhatározta, hogy megmenti Rambót, nem volt azonban pénze arra, hogy kifizesse a gazda által kért 250 fontot, ami közel 114 ezer forint.

Egy barátja javasolta, hogy hozzon létre egy GoFundMe-oldalt, hátha így sikerül összegyűjteni a szükséges összeget. Shelley minden ellenérzése dacára végül augusztus 27-én este létrehozta az oldalt, és meglepve tapasztalta, hogy másnap reggelre már a célösszeget is túlteljesítette. 330 font gyűlt össze Rambo megmentésére egyetlen éjszaka alatt.

Augusztus 29-én aztán egy névtelen adományozó bejelentkezett azzal, hogy szeretné kifizetni még egy birka megmentését, így Rambo nem lenne egyedül. Shelley tisztázta, a kos egyébként sem lett volna egyedül, a pónikkal is remek a kapcsolata, különösen Pixie-vel.

„Pixie imádja őt, a lábát rágcsálja, tisztogatja a szőrét. Őszintén szólva eléggé hihetetlen látványt nyújtanak” – mondta. A pónikon kívül azonban így egy fajtársa is mellette lehet. Az még nem dőlt el, a másik birka milyen nevet kap, de jelen állás szerint a Gordon név lehet a befutó.

Shelley elárulta, a 250 font feletti összeget is a birkákra költi: ebből a pénzből készül majd nekik télire menedék.

(Nottingham Post)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.