Most olvasott cikk
A járókelők elhagyott kutyának gondolták, pedig a gazdi munkaidejének végére várt

A járókelők elhagyott kutyának gondolták, pedig a gazdi munkaidejének végére várt

A husky egész nap várt a gazdájára

Az oroszországi Kaliningrad városban található pláza látogatói és vásárlói nap mint nap egy kék szemű huskyt láttak nyugodtan üldögélni ugyanazon a helyen. Ám ez nem egy újabb szívszorító történet egy elhagyott kutyáról – az „orosz Hacsikó” a szolgálatát teljesítette, miközben türelmesen várta a gazdiját.

A hűséges kutya, a szép kék kabátkájában, minden nap nyolc órán át várta, hogy a gazdája, Svetlana munkaideje véget érjen és együtt hazamehessenek. A történetnek gyorsan híre ment Oroszországban, miután a kutya szokatlan látványára felfigyelt a média. Az újságírók utánajártak, és kiderítették, hogy a kutyát nem hagyták el.

A tulajdonos egy feljegyzést készített, hogy meggyőzze az embereket, a kutya nem kóbor állat – csak arra vár, hogy ő befejezze a munkát. A kézzel írott üzenet így szól:

„A kutya nem elhagyott!!! A gazdáját várja, hogy leteljen a munkaideje.”

Svetlana meg volt győződve róla, hogy minden lényeges információt közölt ahhoz, hogy tudassa a szituációt. Elmondta, hogy a kutya nem éhezik és nem fázik, egyszerűen ez a mindennapi rutinja, hogy a gazdájával indul dolgozni. A kutya reggeltől alkonyatig vonyított, ha magára hagyták, így hát Svetlana inkább mindenhová magával vitte.

Senki nem tudhatja, mit csinál egy állat, ha otthon hagyják egyedül. Kétségtelen, hogy ez a kutya nem tudta jól kezelni a szeparációt. A szomszédok szerint átvonyította a napot, amikor egyedül maradt a lakásban.

A husky, aki várja a gazdáját
Alexander Podgorchuk
Husky kutya az utcán
Alexander Podgorchuk

Mindent együtt csináltak

Attól tartva, hogy emiatt elveszíti otthonát, Svetlana egy olyan megoldást talált ki, ami neki és a kutyájának is kényelmes volt – mindent együtt csináltak. Reggelente a kutya is felkelt az ébresztő hangjára, és lelkesen rohant az autóhoz. Együtt indultak dolgozni, a nő az üzlet előtt hagyta. A munkaidő alatt pedig óránként tíz perc szünetet tartva megsétáltatta, és a negyven perces ebédszünetet is együtt töltötték.

A huskyk olyan kutyafajták, akik jól tűrik a hideget, így hát a kint lét nem okoz gondot nekik. Ám a kutatók azt is elmondják róluk, hogy az emberrel és más állatokkal folytatott kapcsolat létszükséglet számukra.

„Szomorú arcot vág, mert nem vagyok vele, és hiányzom neki. Még akkor is, ha nincs pórázon, ugyanazon a helyen várakozik rám.”

A tulajdonos nem árulta el a kutya nevét, nehogy elvigyék az idegenek. A kutya feltétel nélküli szeretetet és figyelmet kap a gazdájától, már kölyökkora óta. Amikor az apját örökbe fogadták egy menhelyről, a kölyköt el kellett adni.

Örök barátság

Svetlana rögtön beleszeretett, és amikor az új tulajdonosok arra panaszkodtak, hogy a kutya elviselhetetlenül sír, nem volt más választás, mint végleges otthont adni neki, és ők azóta elválaszthatatlanok. Svetlana már hozzászokott a csípős megjegyzésekhez.

A husky minden nap nyolc órán át várja a gazdáját
@khaski_v_sinem_svitere / Instagram

„A kutya nem elhagyott! Dolgozik! Őrzi a fát! A tulajdonos az üzletben tartózkodik.”

A nagy sikerek nyomán a kék kabátos husky megjelent az Instagramon is, ahol megosztja napi kalandjait, elnyerve ezzel a kutyabarátok szívét.

„Nem tartom kutyának. Ő a barátom, a fiam. Még a csillagjegyünk is azonos, mindketten bakok vagyunk. Tökéletesen értem őt, és ő tökéletesen ért engem”

– nyilatkozta Svetlana a sajtónak.

A Husky kutyus vonyított, ezért a gazdája mindenhova magával vitte
@khaski_v_sinem_svitere / Instagram

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.