Most olvasott cikk
Három új vegán ételt vezetett be a Burger King

Három új vegán ételt vezetett be a Burger King

Burger King új vegán burgerei UK-ben

Az idei évet két nagy gyorsétteremlánc – a McDonald’s és a Burger King – is mutatós vegán fogásokkal nyitotta, de az utóbbi palettáján kicsit nagyobb a kínálat.

Nemrég arról írtunk, hogy a McDonald’s, a világ legismertebb gyorsétterme bevezette a Double McPlant hamburgert, ami a hosszas tesztidőszak után kínálatba helyezett McPlant dupla pogácsás változata, ugyanis sokan szerettek volna ilyen opciót a vásárlók közül.

A cég a Beyond Meattel együttműködve igyekszik felzárkózni a növényi alapú gyorsételek éllovasaihoz, ezért még 2021-ben aláírtak egy 3 évre szóló szerződést, amelynek lényege, hogy a McDonald’s további számos növényi fogással tudjon szolgálni a betérő vendégeknek.

A McDonald’s lassan vette fel a fonalat, de úgy néz ki, kezdi kapiskálni, hogy változóban a világ, ezzel együtt pedig a fogyasztói igények is egyre inkább a fenntartható, egészséges, kegyetlenségtől mentes lehetőségek felé kezdenek tendálni.

A Burger King régóta élen jár

A McDonald’s legismertebb vetélytársa, a Burger King hamarabb neszelte meg a változást. Kínálata és hozzáállása is arra utal, hogy aktív szerepet kívánnak játszani a globális étkezési szokások reformjának alakításában.

Az idei évtől kezdődően az Egyesült Királyság mind az 510 éttermében elérhető a La Vie cég vegán szalonnája és a Violife növényi sajtja, ennek örömére pedig három új hamburger is a kínálatba került.

Nagy büszkeség számunkra, hogy a Burger King céggel partnerségre lépve elhozhattuk éttermeikbe a többszörösen díjazott növényi szalonnánkat. Ezáltal felgyorsulhat a növényi ételekre való átállás folyamata, amely a klímaválság miatt mindannyiunknak fontos

– mondta Romain Jolivet, a La Vie marketing vezetője.

Jolivet hozzátette, hogy nagyon hálás a Burger King vezetőinek nyitottságáért, ami által sok millió emberhez juthat majd el a termékük.

A három új szendvics közül az egyik a Vegan Royale Bakon King, ez a Vegan Society által hitelesített hamburger ropogós „csirkemellpogácsát”, növényi sajtot, tojásmentes majonézt és ketchupot tartalmaz. Emellett kapható még a Plant-Based Bacon King, amiben nagyjából ugyanaz található, mint az előző hambiban, azzal a különbséggel, hogy ebben Plant-Based Whopper húspogácsákat találunk. Ez a szendvics szimpla vagy dupla verzióban is rendelhető.

A Vegan Royale Bakon King külön grillrácson készül, a Whopper húspogácsák viszont a marhahúsos rácson grilleződnek, szóval akit ez zavar, annak érdemes erre is figyelnie.

A La Vie cég pimasz és megdöbbentő marketingfogásairól már van némi fogalmunk, hiszen arra is remekül reagáltak, amikor beperelték őket, pusztán azért, mert a termékük nagyon hasonlít a malacból készült szalonna ízére.

A Burger Kinggel való együttműködés egyfajta médiahack eredménye. A cég a Le Parisien hasábjain kérte a gyorséttermet, hogy használják a terméküket hamburgereikhez, mindezt egy olyan reklámfotóval kiegészítve, ami egy La Vie „baconnel” készült Burger King hamburgert ábrázolt. A trükk bejött, 2022-ben beszállítói szerződést írt alá a két vállalat.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.