Most olvasott cikk
Harminc kutya tetemére bukkantak egy New Jersey-i házban

Harminc kutya tetemére bukkantak egy New Jersey-i házban

Az elpusztult állatok a lakásban szanaszét hevertek, a ház mögött található telken pedig még több tucat elásott kutyát talált a rendőrség. A házban egy kilencéves gyermek is tartózkodott. Az ingatlanban lakó férfit és nőt állatkínzással és a gyermek veszélyeztetésével vádolják, a gyereket az állam saját gondozásba vette.

Július legelején adtunk hírt arról a sokkoló esetről, hogy a Canine Lifeline Inc. nonprofit állatmenhely vezetőjének lakásán száznál is több kutya tetemét találta meg a rendőrség. Az ügy a lakásban talált elhullott állatok elképesztő száma mellett azért is volt különösen szomorú, mert kevesen gondolnák, hogy egy menhelyt üzemeltető személy ilyen mértékű állatkínzásra vetemedik.

Habár a számok – szerencsére – elmaradnak a júliusi esettől, a New Jersey-ben történt eset is megérdemli a sokkoló jelzőt. Rebecca Halbach (35) és Brandon Leconey (32) lakásán 30 halott kutyát találtak a rendőrök a házkutatás alkalmával, miután a hatóság fülest kapott az ingatlanban lévő kutyák helyzetéről.

Walt Miller rendőrfőnök borzalmasként jellemezte a környezetet, ami a házba lépve fogadta őket. Elmondása szerint nemcsak ketrecekben, de a lakás minden részén találtak halott állatokat. Becslések szerint az idők folyamán akár száznál is több kutya lelhette halálát az ingatlan falain belül. A leírt életkörülmények semmilyen élőlény számára nem feleltek meg, legyen az kutya vagy ember.

Az elhullott állatok mellett a rendőrök találtak még 14 életben lévő ebet, ezek közül kilencnek volt szüksége azonnali orvosi ellátásra. Sajnos egyikük annyira rossz állapotban volt, hogy nem lehetett megmenteni, az állatorvosoknak el kellett altatniuk.

Ahogy a júliusi esetnél, itt is van egy olyan részlet, amely – amennyiben ez lehetséges – tovább fokozza az eset szörnyűségét. Rebecca és Brandon a Tender Mercies Pet Organization állatmenhelytől kapta a kutyákat, hogy gondozzák őket örökbefogadásukig. Ehhez anyagi támogatást is kaptak a menhelytől, amit minden valószínűség szerint nem az állatokra költöttek, akik szinte semmilyen gondoskodást nem kaptak a párostól. A nyomozók úgy vélik, a legtöbb állat alultápláltság miatt pusztult el, vagyis éhen haltak.

Az eset rávilágít arra, hogy sürgősen szigorítani kell az állatvédelmi törvényeket New Jersey államban és az ideiglenes gondozás körülményeit is sokkal szigorúbban kell vizsgálni, hogy ilyen esetek ne történhessenek meg a jövőben.

A lakásban talált 9 éves gyermekről nem árultak el részleteket a hatóságok, de annyit lehet tudni, hogy jelenleg állami gondozásban van.

(One Green Planet)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.