Most olvasott cikk
Meghalt Esther, a csodamalac – gyászolnak a rajongók

Meghalt Esther, a csodamalac – gyászolnak a rajongók

Meghalt Esther a csodamalac, aki nagyon népszerű volt a közösségi médiában

Meghalt Esther, akit a gazdái a neki szentelt közösségi profilokon csodamalac néven tettek nemzetközi szinten híressé. A vele egy háztartásban élők miatta hagyták el étrendjükből az állati eredetű ételeket. Esthert egész rajongói tábora gyászolja.

Esther, a csodamalac 11 évesen hunyt el, erről a gazdái, Steve Jenkins és Derek Walter számolt be a disznónak dedikált közösségi oldalakon. Esther népszerűségét jól mutatja, hogy csak Facebookon másfél millió követője volt, akik közül sokan megrendültek a halálhír hallatán.

„Nem könnyű ezt kimondani, de eljött a nap, amely kapcsán mind azt kívántuk, hogy soha ne jöjjön el. Esther elhunyt. Nyugodt és békés volt, és elaludt az édesapjával, Steve-vel az oldalán” – olvasható a disznó profilján.

„Bár Esther fizikailag már nincs velünk, emléke és öröksége továbbra is él. Esther halhatatlan, és mi továbbra is meg fogjuk mutatni a világnak, hogy minden állat megérdemli, hogy úgy szeressék, ahogy őt is szerették” – jelentették ki örökbefogadói.

Törpemalacnak indult, „kicsit” nagyobb lett

Esther 2012 nyarán került Steve és Derek torontói otthonába. Akkor már javában dúlt a törpemalac-trend, divatba jöttek ezek az állatok. A kanadai házaspárnak – ahogy sok más embernek is – azt ígérték, hogy Esther is ilyen fajta, és hogy soha nem nyom majd többet 32 kilogrammnál.

Ehhez képest a csodamalac egyre csak nőtt. A várakozásokkal ellentétben több mint 270 kilogrammra hízott, határozottan kinőve az otthonát. Steve és Derek azonban ettől függetlenül is úgy döntött, hogy Esther már családtag, így szóba sem jöhet, hogy megváljanak tőle.

2016-ban könyvet jelentettek meg Estherről, arról, hogy milyen vele egy háztartásban élni. Ez a kötet 2018 óta magyarul is elérhető, Esther, ​a csodamalac címen.

A csodamalac vegán hatása

Esther gazdái néhány évvel ezelőtt még húsevők voltak, a malac hatására formálódott bennük a gondolat, hogy ezen változtatniuk kellene. Éppen szalonnát sütöttek otthon, amíg Esther és a kutyák a lábuknál sündörögtek, és hirtelen bevillant nekik, hogy

az a szalonna a tűzhelyen akár Esther is lehetett volna.

„Szinte elfelejtettük, mit mondott az állatorvos, amikor először találkozott vele. Beleszerettünk egy olyan állatba, amelyet eredetileg arra szántak, hogy a vacsoránk legyen. Az orvos figyelmeztetett minket, hogy soha többé nem fogunk már ugyanúgy tekinteni a sertésekre” – mesélték.

Elhatározták, hogy nem esznek többé sertéshúst. Nem sokkal később pedig már semmilyen húsfélét nem fogyasztottak, majd minden állati eredetű terméket száműztek az életükből.

Soha sem gondoltuk volna, hogy ezt az életmódot választjuk, de Esther segített rájönni, hogy van egy jobb út. Arra késztetett minket, hogy többet akarjunk tudni, és minél többet tudtunk meg, annál inkább tudtuk, hogy itt az ideje változtatni.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.