Most olvasott cikk
Penny, a törpemalac miatt nem eszik többé sertéshúst egy tűzoltó egység

Penny, a törpemalac miatt nem eszik többé sertéshúst egy tűzoltó egység

Egy brooklyni tűzoltóságon és a környéken is nagy kedvenc lett Penny, egy törpemalac. A tűzoltók még sertéshúst sem esznek, mióta ismerik.

Különleges okból döntött úgy egy brooklyni tűzoltóság, hogy nem esznek többé sertéshúst. Penny, a törpemalac miatt jutottak erre.

Penny meglehetősen gyakori vendég ezen a bizonyos, 293-as számú brooklyni tűzoltóságon, heti kétszer 24 órát tölt el ott. Ennyit dolgozik ott a Darren Harris nevű tűzoltó, akihez a malac tartozik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Penny the fire pig (@firepigpenny) által megosztott bejegyzés

Eredetileg azért fogadta örökbe a malacot egy virginiai farmról 2021-ben, hogy a lányának, Aspennek legyen egy kedvence, akinek a gondozása révén megtanulhatja, mit is jelent felelősséget vállalni egy állatért. Aspen a kutyáktól félt, a malacokat azonban szerette, a mesehős Peppa malacnak köszönhetően.

Darren Harris a legkevésbé sem bánta meg azt a döntését, hogy macska helyett törpemalaccal lepte meg a lányát. A The New York Timesnak arról is beszámolt, hogy nevelési szándékkal is be tudja vetni Pennyt. „Ha hisztizik, azt mondom, akkor most nem láthatod Pennyt” – mondta, hozzátéve, hogy amint jól viselkedik, Aspen ismét szabadon foglalkozhat a malaccal. Az már másik kérdés, hogy mi lenne a véleménye a módszeréről egy pszichológusnak vagy gyermeknevelési szakembernek.

Közönségkedvenc lett

Nem bánták meg Darren Harris kollégái sem, hogy beleegyeztek, Penny visszajáró vendég lehessen a tűzoltóságon. Felfedezték, hogy a malacok kifejezetten intelligens állatok.

Könnyebb őt betanítani, mint egy kutyát. Ha riasztanak minket, elég megkocogtatni a tányérját, és már be is jön

– áradozott James McCourt, Darren Harris egyik tűzoltó kollégája.

Penny természetesen nem megy ki a tűzoltókkal a riasztás helyszínére. Amíg távol vannak, a hordozójában pihen, abban várja meg, hogy visszatérjenek a tűzoltók.

Darren Harris is megerősítette kollégája benyomásait Penny intelligenciáját illetően. A malacok agyi kapacitása állítólag egy négy-öt éves gyerekének a szintjén van, sokan azt mondják, okosabbak a kutyáknál – magyarázta.

Penny a környékieknek is nagy kedvence lett, sokan ugranak be hozzá egy kis dögönyözésre vagy egy-egy fotóra. Az Instagram-profilját közel 19 ezren követik.

Csak óvatosan a malac befogadásával

Számos állatvédelmi szervezet hívta már fel a figyelmet arra, hogy érdemes alaposan megfontolni a malacok befogadását. Egy aranyos fotó vagy videó, esetleg egy Penny és a tűzoltóságéhoz hasonló szívmelengető történet után könnyen szöget üthet a fejünkben a gondolat, hogy mi is szeretnénk egy kismalacot magunk mellé. Ahogy azonban a húsvéti nyulak – és gyakorlatilag bármilyen más állat – befogadásakor, a malacok esetében is felelősen végig kell gondolni a nehezítő tényezőket is.

Mióta divatba jöttek a törpemalacok, megnőtt azoknak a száma is, akik a trendet kihasználva csüngőhasú malacokat értékesítenek, azt állítva, nem nőnek nagyobbra az aktuális méretüknél.

Aztán dilemma elé állíthatja az újdonsült gazdákat, mikor azzal szembesülnek, hogy a befogadott állat az ígértnél egyre nagyobbra nő. A kifejlett csüngőhasú malacok átlagosan 31-68 kilogrammot nyomnak, de egyes példányok akár 90 kilósak is lehetnek. A törpemalacok mindeközben 22-90 kilogrammosak lehetnek.

Igen, jól olvastátok. A PETA állatvédelmi szervezet szerint a legtöbb malac megnő, nem marad törpe méretű.

(ChooseVeg)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.