Most olvasott cikk
Csempészett vidra és patkány keltett pánikot egy repülőgépen

Csempészett vidra és patkány keltett pánikot egy repülőgépen

egy nő állatokat próbált meg csempészni, de a repülőgép fedélzetén elszabadult egy vidra és egy patkány

Két csempészett állat, egy vidra és egy patkány szabadult el egy repülőgép utasterében. Utóbbi állat meg is harapta az egyik légiutas-kísérőt. Az pedig már csak a landolást követően derült ki, hogy nem csak a vidra és a patkány volt potyautas.

Egy teljesen átlagos járatként indult a közelmúltban a VietJet Air fapados légitársaság egyik Bangkokból Tajvanba tartó járata. Nem is számítottak rá sem az utasok, sem a személyzet, milyen váratlan fordulatokat tartogat az útjuk.

Meglepetésekben márpedig nem volt hiány. Egyszer csak ugyanis megjelent az utastérben egy albínó patkány és egy vidra, általános pánikhelyzetet gerjesztve. A légiutas-kísérők igyekeztek mérsékelni a kialakult pánikot, valamint uralni a helyzetet. Ebbe azonban némileg beletört a bicskájuk, a patkány ugyanis megharapta egyikük kezét, miközben megpróbálták befogni.

A személyzet azonnal felszólította azokat, akik az állatokat a fedélzetre hozták, hogy jelentkezzenek. A titokzatos utas azonban kezdetben hallgatott. Ez valójában nem is csoda, hiszen már akkor is sejthető volt, hogy a repülőn randalírozó vidra és patkány csempészett állatok, nem legális keretek között kerültek fel a gépre.

Később aztán, amikor a légiutas-kísérők elkezdtek nyomozni, és kikérdezni a járaton ülőket, jelentkezett egy nő. Beismerte, hogy a megszökött állatok hozzá tartoznak, és kártérítést követelt.

Tartogatott még meglepetéseket az utas poggyásza

A tajpeji leszállást követően a rendőrség átvette az irányítást. Első lépésként átvizsgálták a nő bőröndjét, és a vidra és a patkány mellett még jó néhány csempészett állat került ki onnan. A csomagból

  • 28 teknős,
  • egy kígyó,
  • egy mormota,
  • még két vidra és
  • két másik, ismeretlen fajú rágcsáló került elő.

A csempész indítéka egyelőre tisztázatlan, feltételezések szerint azonban egy thaiföldi piacon vásárolhatta őket. A Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtér biztonsági ellenőrzését megúszta lebukás nélkül.

A poggyászban talált teknősök karanténban maradtak, míg a többi csempészett állat a Pingtungi Tudományos és Technológiai Egyetemre került. Az oktatási intézményben megvizsgálják őket, és a fajmeghatározásokra is sort kerítenek. A hatóságok ezt követően döntenek az állatokkal kapcsolatos további intézkedésekről.

Thaiföld gyakori forrása a csempészett állatoknak

A közelmúltban egy szintén Bangkokból induló járaton utazó férfit füleltek le az indiai Kempegowda nemzetközi repülőtér vámtisztviselői. A gyanúsított bőröndjét felnyitva találtak egy elpusztult kengurubébit. Mellette pedig még 233 másik állatot is szállított – ahogy azt sejteni is lehet, mindet illegálisan. Voltak közöttük például teknősök, leguánok, kaméleonok és kígyók is.

A kis állatok műanyag tárolókban voltak, és különböző mértékben ugyan, de mind szenvedtek. Őket a reptéri tisztviselők elkobozták, majd átadták az erdészeti hivatalnak, hogy megkaphassák a szükséges ellátást.

Megállapították, hogy a csempészett állatok mind fulladoztak a levegőhiánytól, és a kengurubébi sajnos bele is halt ebbe. Az erszényes mindössze néhány hónapos volt.

(One Green Planet)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.