Avokádós cukkinispagetti

A cukkinispagetti kiváló alternatíva lehet, ha kerülöd a glutént, vagy egyszerűen egy kevésbé nehéz fogásra vágysz. Avokádóval kombinálva a tökéletes nyári ebéd megtestesítője: könnyed, ugyanakkor laktató.

A cukkinispagettit a legtöbbször paradicsomos mártással kínálják. Úgy sem rossz, de mi most hoztunk egy ennél jóval zöldebb változatot, már ami az étel színét illeti. Ez az étel akár hidegen is fogyasztható.

A cukkini spirálozása

Számos különböző zöldségspirálozó eszköz kapható már, de ha nem lelhető fel ilyen a háztartásodban, nem kell rögtön a boltba rohannod, egy hagyományos zöldséghámozóval is megoldható.  A cukkinit „hámozd” hosszú csíkokra, így spagetti helyett inkább szélesmetélt-szerű tésztát fogsz kapni.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 1 közepes cukkini spirálozva
  • 1 érett avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 8 szem koktélparadicsom félbevágva
  • 1 evőkanál olívaolaj (opcionális*)
  • ½ lime leve
  • frissen őrölt bors
  • nagy marék friss bazsalikom
  • kis marék fenyőmag vagy egyéb mag

*Ha TÉNÉ módon szeretnéd elkészíteni, olaj helyett egy tapadásmentes serpenyőben kevés vízen pirítsd le a fokhagymát és a cukkinit.

Elkészítés:

  1. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben és add hozzá a zúzott fokhagymát, majd miután enyhén megpirult (kb. 1-2 perc), jöhet hozzá a spirálozott cukkini. További 1-2 perc kevergetés után zárd el a lángot.
  2. Készítsd el a szószt. Az avokádót tedd egy késes aprítóba, sózd, borsozd, add hozzá a lime levét és a friss bazsalikomot, majd mixeld krémes állagúra.
  3. Az elkészült szószt alaposan forgasd össze a cukkinispagettivel és keverd hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.
  4. Tálaláskor szórd meg egy kevés fenyőmaggal és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

Tipp: ha laktatóbbá szeretnéd tenni, keverj hozzá főtt hüvelyest vagy sült tofukockákat.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.