Most olvasott cikk
Vegán rövidfilm nyert Ezüst Oroszlán-díjat Cannes-ban

Vegán rövidfilm nyert Ezüst Oroszlán-díjat Cannes-ban

Ezüst Oroszlán-díjat nyert a PETA legújabb rövidfilmje a 70. Cannes Lions International Festival of Creativityn, amely a reklámipar egyik legnagyobb eseménye.

Mosolygósan indul, de elég hamar sötét fordulatot vesz a díjnyertes rövidfilm, amelyben a bábok arról énekelnek, hogyan használja fel őket a divatipar egy pár cipőért vagy táskáért. A 80-as és 90-es évek mesefilmjeit idéző vidám nyitány könnyen félrevezethet bárkit, aki mit sem sejtve ül le a képernyő elé. A Harry Potter-filmekből ismert Jessie Cave színésznő a szörnyűségek hallatán pedig el is sírja magát a kisfilm végén.

A filmben a bolyhos bundájú birka a hátán lévő sebeket mutatja a színésznőnek, miközben arról énekel, hogy a gyapjúnyírás bizony cseppet sem olyan, mint a hajvágás. A birkák sokszor szenvednek nagyon komoly sérüléseket, miközben nyírják őket. A másodikként becsatlakozó pulyka arról énekel, milyen érzés, amikor kitépik a tollait egy kabáthoz, amihez minimum hat madárra van szükség.

A rövidfilmben feltűnik még egy boci, aki eltrillázza, hogy egy pár bőrcipőért vágják át a torkát, miután végig kellett néznie, amint a társait megnyúzzák. Végül pedig egy kígyó zárja a sort, aki előadja, hogy telepumpálják levegővel, hogy egyszerűbb legyen megnyúzni, majd elhajítják, mint egy darab szemetet, hogy még órákon keresztül szenvedjen, mielőtt elpusztul.

A gyanútlan Jessie már a legelején kicsit zavarba jön, a dalocska végére pedig el is sírja magát, majd egy kiadós káromkodással ad hangot zaklatottságának. A PETA a videót a House 337 kreatív ügynökséggel közösen készítette.

Figyelemfelkeltő rövidfilm

Az állatvédő szervezet azt írja, pusztán a bőriparban évente több mint egymilliárd állat pusztul el. Tehenek, borjak, kecskék, disznók, valamint kutyák és macskák is.

Részben szórakoztató, részben pedig ismeretterjesztő ez a rövidfilm, ami arra emlékeztet minden korosztályt hogy az állatok nem akarják, hogy agyonverjék, tépkedjék, megnyúzzák vagy lemészárolják őket, azért hogy egy drága pulcsi vagy más ruhadarab váljon belőlük

– mondta Elisa Allen, a PETA programokért felelős alelnöke.

A divatipar káros hatásairól részletesen is olvashatsz cikksorozatunkban, amiből pontosan kiderül, milyen környezeti károkat és erkölcsi problémákat okoz a jelenlegi működés.

(Vegan Food & Living)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.