Most olvasott cikk
Nem használ többé angóragyapjút az Armani-divatház

Nem használ többé angóragyapjút az Armani-divatház

Angora

Az állatvédők által ünnepelt lépéssel a cég a 2016-os szőrmementes fogadalmát egészíti ki.

Az Armani felhagy az angóragyapjú használatával a 2022-23-as őszi-téli kollekcióval kezdődően. Az olasz divatóriás döntését a legnagyobb állatvédő szervezet, a PETA is kitörő örömmel fogadta.

Boldogok vagyunk, hogy az Armani kiterjesztette a szőrmementes szabályzatát az angóragyapjúra is, és arra biztatjuk az összes tervezőt, aki még használja, hogy ők is haladjanak a korral

– mondta Mimi Bekhechi, a PETA nemzetközi programokért felelős alelnöke.

A mai tudatos vásárlók nem kérnek egy olyan iparág termékeiből, amely öntudatuknál lévő nyulakról tépi le a bundájukat.

Az Armani cég 2016-ban vált szőrmementessé. Ezt a mentességet bővítik most ki az angóragyapjú használatának mellőzésével.

Mi az az angóragyapjú?

Habár a magyar nyelvben gyapjú alatt legtöbbször a juh testét fedő bundát értjük, jelen esetben az angóranyúl testét borító szőrméről van szó. Ezeket a Törökországból származó, nagyon érzékeny, háziasított nyulakat az 1700-as években hozták Európába, ahol kezdetben a francia nemesség kedvelt háziállatai voltak. Innen terjedtek tovább a kontinensen más országokba is.

A PETA Asia megrázó videójából kiderül, micsoda kegyetlenséggel fosztják meg ezeket a védtelen állatokat bundájuktól. Egyes nyulakat kézzel kopasztanak, miközben jól hallhatóan szenvednek a fájdalomtól, másokat éles eszközökkel nyírnak, amelyek sok esetben sérülést okoznak az állatnak, aki feleslegesen próbál kiszabadulni szorult helyzetéből.

Az Armani divatház – amely névhez olyan világmárkák tartoznak, mint az Emporio Armani, Giorgio Armani és EA7 – döntésével csatlakozik ahhoz az impozáns neveket felsorakoztató listához, akik hozzájuk hasonlóan felhagytak az angóragyapjú alkalmazásával.

Ilyen divatcégek többek között a Tommy Hilfiger, a Calvin Klein, a Gucci és a Burberry is.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.