Most olvasott cikk
Botoxszal és hormonokkal kínozták tevéiket a tenyésztők egy szaúd-arábiai teveszépségversenyen

Botoxszal és hormonokkal kínozták tevéiket a tenyésztők egy szaúd-arábiai teveszépségversenyen

Teveszépségversenyen kínozták tevéiket a tenyésztők

A tevéket tulajdonosaik számos módszerrel, többek között botox-injekciókkal és hormonokkal is kezelték, hogy előkelőbb helyezést érjenek el.

A hónap elején kezdődött Szaúd-Arábiában a 6. alkalommal megrendezett Abdulaziz Király Tevefesztivál névre keresztelt eseménysorozat, amely a legnagyobb ilyen jellegű esemény a világon és amelyre az arab világ minden pontjáról érkeznek tevetenyésztők és érdeklődők, de külföldről is szép számmal látogatják az eseményt.

A fesztivál saját bevallása szerint a tevék arab és iszlám kultúrában betöltött szerepe előtt tiszteleg és célja, hogy megőrizze az állat helyét a királyság beduin tradícióiban és örökségében.

A fővárostól, Rijádtól kb. 100 km-re található és egészen jövő év január 12-ig tartó rendezvényen számos kikapcsolódási és szórakozási lehetőség várja a látogatókat, de a teveszépségverseny számít a fő eseménynek.

Milliók forognak kockán

A tenyésztés az arab országban hatalmas üzlet, ez a fesztiválon megrendezésre kerülő szépségverseny összdíjazásából is látszik, ami 66 millió dollárnak felel meg. Éppen emiatt fordulhat elő, hogy a tenyésztők sok esetben nem megengedett módszerekkel próbálják állataikat vonzóbbá tenni a zsűri szemében.

A nyár folyamán már bejárta az internetet néhány megrázó videófelvétel, amelyen olyan tevék láthatók, akik rettentő sérüléseket szenvedtek a beavatkozásoktól. Talán ezért is veszik sokkal szigorúbban a rendezők ezeket a szabálysértéseket. A több mint 40 teve kizárása az eddigi legszigorúbb intézkedés.

A [Szaúd-Arábiai Teve] klub elkötelezett, hogy visszaszorítson minden módosító és megtévesztő eljárást a tevék csinosításával kapcsolatban

– állt a szaúdi állami hírügynökség jelentésében, kiegészítve azzal, hogy a szervezők „súlyos büntetéseket szabnak ki a szabályokat megszegőknek.”

Védekezésre képtelen tevéken anyagi haszonszerzés céljából szépészeti beavatkozásokat alkalmazni nem csak erkölcstelen, de visszataszító magatartás is. Ráadásul ezek a módszerek nagyon komoly egészségügyi veszélyeket is hordoznak magukban az állatokra nézve.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.