Most olvasott cikk
Egy “anti-vegán” youtuber véletlenül vegánságra ösztönözte a húsevőket

Egy “anti-vegán” youtuber véletlenül vegánságra ösztönözte a húsevőket

sv3rige anti-vegán youtuber vegánságra ösztönözte a húsevőket
[video src="https://youtu.be/T1Lwe7XLxMI"]

A VegFest egy kétnapos vegán fesztivál, melyet ezúttal az Egyesült Királyságban, Brighton városában rendeztek meg.

Az eseményre ellátogatott egy youtuber, Sv3rige is, aki egy nyers diszófejet vitt magával, melyet az emberek szeme láttára rágcsált, ezzel tiltakozva a veganizmus ellen.

A Brighton and Hove Independent cikke szerint Sv3rige végül a Direct Action Everywhere (DxE) – egy vegán aktivista csoport – tagjaival találta szemben magát, akik “Ez nem étel, hanem erőszak“, illetve “A hús gyilkosság” feliratú táblákkal próbálták jobb belátásra téríteni.

A fesztivál menedzsere megosztotta, hogy számított valamilyen “anti-vegán” megmozdulásra az esemény alatt, hozzátéve, hogy több embert vártak az ellenzéktől, de csak hárman jöttek el.

„Tudtunk a tervezett tiltakozásról, és kb. 30 tüntetőt vártunk – 3 jött el, ami kissé szomorú volt számukra.”

– mondta Tim Barford, a VegFest UK rendezője.

Kínos szereplés volt

Bartford hozzátette, hogy a fesztiválon a vegán ételeket és italokat kipróbáló húsfogyasztók olyannyira megdöbbentek a finom ízeken, hogy Sv3rige produkciója miatt inkább vegánra váltanának, mintsem olyan elvakultak legyenek, mint az anti-vegán férfi.

Sv3rige abból próbál hírnevet építeni, hogy rendszeresen elmegy vegán fesztiválokra, és állatok levágott fejével vagy vérző belsőségeivel pózol, áltudományos híreket terjeszt a veganizmusról és szidja a programokra érkező vegánokat. Erről a tagadásról és erőszakos ellenkezésről korábban itt írtunk.

Véletlenül vegánságra buzdította az embereket

„A legérdekesebb az volt, hogy olyanok is eljöttek a fesztiválra, akik fogyasztanak húst, az incidens után azonban azt mondták, ez a lázadó látvány bátorította őket arra, hogy feladják a húsfogyasztást. Úgy tűnik, hogy a vegánság elleni tiltakozás valóban arra ösztönözte az embereket, hogy vegán életmódra váltsanak.

Megérkezett a rendőrség, akik az összezavarodott gyerekeket és a nyilvánosságot szem előtt tartva, először csak egy figyelmeztetést adtak a randalírozóknak, később azonban távozásra intették őket.”

A DxE Brighton egy tagja azt mondta:

„Sok mindenevő ember is megborzongott a nyers malacfej láttán, ami azért érdekes, mert a mindennapokban ők is fogyasztanak sertéshúst.”

 


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.